Vatan Bilgisayardan iki adet satın aldım. İkisini de iade ettim. Son bir kez daha sipariş ettim.
Cihazda inanılmaz ciddi bir ips glow var. Bildiğiniz sapsarı gözüküyor. Bu panellerin reflektör denilen son tabakası ile alakası var. Sarımsı bir yapıya sahip galiba (Renkleri daha canlı göstermesi ve gözleri rahatlatması için yapılmış olabilir bilmiyorum) ama beni siyahlarda inanılmaz rahatsız etti. VG27AQ monitörümde IPS panel ama sarının s'si yok bu monitörde. Fast IPS de mi var Innolux panellerde mi var bilemedim açıkçası.
Son bir kez daha test edip sonra tekrar düşüneceğim duruma göre. Bu sorun haricinde harika monitör.
Yukarıdaki arkadaşın önerdiği XG27ACS modelini de aldım kullandım 1 gün boyunca. O monitörde inanılmaz sert mat bir kaplama var. Daha önce TN panel kullandınız mı bilmiyorum ama kaplaması TN kaplaması ve kontrast berbat geldi bana. En yüksek ayarlarda bile istediğim netliği ve parlaklığı vermedi. Bunlar tabi benim kişisel tecrübelerim, bu durum herkes için farklı olabilir. Bu cihazın panelinde de ips glow çok ciddiydi.
Profesyonel oyuncular ve etkileyici bir oyun deneyimi arayanlar için tasarlanan 170Hz* yenileme hızına sahip 27 inç WQHD (2560 x 1440) IPS oyuncu monitörüdür.