ASUS 280 Hz monitör alınır mı?

Barancan Baran

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar uzun süredir monitör almayı düşünüyordum ve almışken iyi bir şey alayım dedim. ASUS VG259QM 280Hz 1ms te karar kıldım. Şu an kullandığım monitör aşırı kötü. 60Hz fakat kafamda bir takım sorular var sizlere yöneltmek istiyorum. Valorant CS:GO tarzı oyunlar oynuyorum aldığım FPS 180 300 arası yer yer 200 FPS altına da düşüyor Hz'den dolayı sorun yaşar mıyım? Bu monitör de 280 Hz diyor ama 240Hz dır diye düşünüyorum. FPS'im düştüğü taktirde bu monitörle takılma falan yaşar mıyum? Ayrıca g. Sync var monitör de fakat benim NVIDIA denetim masamda G-Sync bölümü yok daha monitör bende değil gerçi.
SİSTEM
Gigabyte RTX 2060 6 GB ekran kartı
AMD 2700X işlemci
16 GB 3000MHz RAM
Beni aydınlatırsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock ile 280Hz oluyor. Ben 144Hz kullanıyorum oyunlarda yer yer 100 lere düşünce rahatsız oluyorum hissediliyor çünkü fps düşüşü. 144Hz ile 240Hz bile zor ayırt edilirken 280Hz bana gereksiz ve bir o kadar lüks geliyor. Tercih sizin tabiiki.

O sistemle CS:GO gibi oyunlarda 200 FPS altına düşüyorsanız bir sorun var demektir.
Genelde ben de CS oynuyorum ve bu yüzden ben de aldım 3 gün önce aynı monitörü. Sanırım yarın elime ulaşır. 240Hz kullanmayı planlıyorum 280'e gerek yok. Üstteki arkadaş RTX 2070 Super ile hangi oyunlarda Ultra'da 280 FPS alabileceğini düşünüyor onu da sormak lazım. RX 570, GTX 1050 Ti ekran kartı kullanan arkadaşlara burada 144Hz öneriliyor. Peki bu arkadaşlar hangi oyunlarda Ultra'da 144 FPS alacak. Buna da o şekilde bakabilirsin. Eğer CS Valorant tarzı oyunlar oynamayı seviyorsan alınır.

1660 Ti ile CS:Go’da ortalama 300 fps alıyorum ki ayarların çoğu en yüksekte. Bence de bir anormallik var o FPS değerlerinde. Bir ihtimal 2700x’in tek çekirdek performansının çok da iyi olmamasıyla alakalı olabilir. 2060 ile 350 ve üzeri FPS almanız lazım normal şartlarda.

Bu arada aynı monitörü kullanıyorum, bütçe varsa gereksiz diye bir şey yok. Aynı panelin 27 inçlik versiyonu Rtings sitesine göre piyasadaki en iyi gaming monitör olarak gösteriliyor. Sadece hz değeri değil, input lag değeri ve renkleri de çok iyi bir monitör.

1660 Ti ile CS:Go’da ortalama 300 fps alıyorum ki ayarların çoğu en yüksekte. Bence de bir anormallik var o FPS değerlerinde. Bir ihtimal 2700x’in tek çekirdek performansının çok da iyi olmamasıyla alakalı olabilir. 2060 ile 350 ve üzeri FPS almanız lazım normal şartlarda.

Bu arada aynı monitörü kullanıyorum, bütçe varsa gereksiz diye bir şey yok. Aynı panelin 27 inçlik versiyonu Rtings sitesine göre piyasadaki en iyi gaming monitör olarak gösteriliyor. Sadece hz değeri değil, input lag değeri ve renkleri de çok iyi bir monitör.

Marmariste yaşıyorum odam aşırı sıcak sıcaklıktandır diye düşünüyorum valorantta o fps değerlerini alıyorum cs de daha yüksek 200ün altına düşmüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı