Çözüldü ASUS A250M-K BIOS fan ayarı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BMKJURB

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
Anakartım ASUS A250M-K. Ben fanların gereksiz yere yüksek RPM'de çalışmasını istemiyorum. Isındığında kendisi arttırsın. Boşta bile çok yüksekte çalışıyor. PC'yi yeni aldım. Bu ayarı nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Asus anakartlarda Q-Fan Control olarak göreceksiniz. Açılışta F2 tuşu ile BIOS'a girin. Buradan karşınıza çıkacak. Daha sonra ise bağlı fanlar gözükecektir. Slient Mod'a alabilirsiniz.
Fanlar anakarta bağlı ise olur. Direkt Molex beslemeli ise olmaz. Genelde HW Monitör menüsünde olur.

Fanlar anakarta bağlı ise olur. Direkt Molex beslemeli ise olmaz. Genelde hw monitör menüsünde olur.

Fanlar anakarta bağlı hocam ekran kartı fanı işlemci egzoz fanını bilmiyorum onları HW Monitör kısmından mı ayarlarlayacağım?

Evet hocam. Bağlı ise orada gözükür.

Evet hocam. Bağlı ise orada gözükür.

Peki benim dediğim ayar var mıdır kendisi ısındığı zaman arttırsın HW monitör kısmı bu arada nerede acaba tam olarak?

Asus anakartlarda Q-Fan Control olarak göreceksiniz. Açılışta F2 tuşu ile BIOS'a girin. Buradan karşınıza çıkacak. Daha sonra ise bağlı fanlar gözükecektir. Slient Mod'a alabilirsiniz.

Çözüm
ASUS anakartlarda Q-fan Control olarak göreceksiniz. Açılışta F2 tuşu ile BIOS'a girin. Buradan karşınıza çıkacak. Daha sonra ise bağlı fanlar gözükecektir. Slient Mod'a alabilirsiniz.

Peki performans düşüşü yaşanır mı?

Hayır hocam. Sessiz mod bile olsa yükte yine fanlar hızlı çalışır. Kasa hava akışı iyiyse sıcaklık değerleri de iyi olur.

Hayır hocam. Sessiz mod bile olsa yükte yine fanlar hızlı çalışır. Kasa hava akışı iyiyse sıcaklık değerleri de iyi olur.

Teşekkürler hocam bu arada ekran kartı fanını da oradan ayarlayabilir miyim? BIOS'a girince size resim atacağım.

Ekran kartı fanı için Afterburner kullanabilirsiniz. Bu farklı bir durum. Bunun için modelini belirterek yeni konu da açabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…