ASUS A520M-Plus OC desteği

Marjinal Mami

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Ekran kartı: RTX2080 Super.
İşlemci: Ryzen5 3600X.
RAM: Kingston HyperX 3600MHz DDR4(8x2)
Temelinde bir sisteme sahibim. Anakartım ASUS A520M-Plus. Bu anakartla işlemcime OC yapabilir miyim? Anakartımı değiştirmem mi gerekiyor?
Anakart değiştirmem gerekiyorsa;
4 RAM slotlu.
OC destekli.
M.2 NVMe giriş destekli anakart modeli önerir misiniz?

Herkese merhaba.
Ekran kartı: RTX2080 Super.
İşlemci: Ryzen5 3600X.
RAM: Kingston HyperX 3600MHz DDR4(8x2)
Temelinde bir sisteme sahibim. Anakartım ASUS A520M-Plus. Bu anakartla işlemcime OC yapabilir miyim? Anakartımı değiştirmem mi gerekiyor?
Anakart değiştirmem gerekiyorsa;
4 RAM slotlu.
OC destekli.
M.2 NVMe giriş destekli anakart modeli önerir misiniz?
A serisi anakartlar OC desteklemiyor.

OC yapabilsende A serisi bir anakart ile pek de ileri gidemezsin, islemci yuzunden dusuk FPS almadigin surece overlock yapmanin bir mantigi yok bence.
Evet şimdilik mantığı olmadığını biliyorum. Sadece ileride çıkabilecek oyunlar için bir nevi ileriye dönük anakartım olsun istemiştim. Zaten sistemi toplarken asıl amacımda buydu. O yüzden OC yapabileceğim bir CPU aldım. Overclock yapmak için öncelikle sıvı soğutucu alıp kendimi güvenceye almam gerekiyor zaten. OC yapayım derken CPU yu yakmak istemem :) .

Evet şimdilik mantığı olmadığını biliyorum. Sadece ileride çıkabilecek oyunlar için bir nevi ileriye dönük anakartım olsun istemiştim. Zaten sistemi toplarken asıl amacımda buydu. O yüzden OC yapabileceğim bir CPU aldım. Overclock yapmak için öncelikle sıvı soğutucu alıp kendimi güvenceye almam gerekiyor zaten. OC yapayım derken CPU'yu yakmak istemem :) .

Anakarti ne zaman aldiniz?

OC yapabilsende A serisi bir anakart ile pek de ileri gidemezsin, islemci yuzunden dusuk FPS almadigin surece overlock yapmanin bir mantigi yok bence.
Evet şimdilik mantığı olmadığını biliyorum. Sadece ileride çıkabilecek oyunlar için bir nevi ileriye dönük anakartım olsun istemiştim. Zaten sistemi toplarken asıl amacımda buydu. O yüzden OC yapabileceğim bir CPU aldım. Overclock yapmak için öncelikle sıvı soğutucu alıp kendimi güvenceye almam gerekiyor zaten. OC yapayım derken CPU yu yakmak istemem :) .
Anakarti ne zaman aldiniz?
Bütün parçaları arada zaman bırakarak aldım. İlk aldığım parça anakarttı. Yanlış olmasın Ağustos-Eylül gibi olması gerekiyor.

Evet şimdilik mantığı olmadığını biliyorum. Sadece ileride çıkabilecek oyunlar için bir nevi ileriye dönük anakartım olsun istemiştim. Zaten sistemi toplarken asıl amacımda buydu. O yüzden OC yapabileceğim bir CPU aldım. Overclock yapmak için öncelikle sıvı soğutucu alıp kendimi güvenceye almam gerekiyor zaten. OC yapayım derken CPU'yu yakmak istemem :) .

Bütün parçaları arada zaman bırakarak aldım. İlk aldığım parça anakarttı. Yanlış olmasın ağustos-Eylül gibi olması gerekiyor.

Almadan once forumda sordunuzmu ya da arastirdiniz mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı