Asus A68HM-K CPU frekansının düşmesi

Acemii

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemimde değişik bir sıkıntı var hangi foruma baktıysam da aynı olayı yaşayan başka birine rastlamadım.

Öncelikle Anakart: Asus A68HM-K, işlemci: Athlon x4 860K.

Mesele şu ki sistemi ilk topladığım zaman PC'yi stres testine soktuğumda işlemci sıcaklığı 66 dereceye ulaştığında işlemci frekansı %60'lara inip sıcaklık 1-2 derece düşünce tekrar %100 oluyor ve bu olay 30sn aralıklarla devam ediyordu.

Bu sebepten dolayı bende Deepcool Gammax s40 işlemci soğutucusunu aldım. Bugün tekrar stres testine soktuğumda (Overclocksuz) sıcaklık en fazla 55 dereceye çıktı ama yine işlemci frekansı düştü.

Bunun sebebinin ise artık işlemcinin hemen solundaki mosfetlerden kaynaklandığını düşünüyorum.

Çünkü kırmızı çizilen yerin üstüne fan tuttuğumda bir süre 3-4 dakika kadar gayet stabil bir şekilde %100 kullanımda 54-55 derecede geziniyor, artından tekrar düşüp tekrar çıkıyor.
Kırmızı ve mavi çizilen yerlere el değmiyor hele de kırmızı yerler:

asus.jpg

Bu anakartın kronik hatası falan mı yoksa garantiye mi gönderiyim, cevaplarınızı bekliyorum.

Bu konu hakkında bilgisi olan veya aynı anakartı kullanan biri yokmu !!!

Yardımmmm

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı