ASUS A88 XMA anakarta işlemci ve RAM önerisi

Zorbeycn3

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bir adet sistemim var.
  • 4 GB RAM
  • AMD Athlon X4 740 3.2 GHz işlemci
  • 550W PSU.
Amacım Resident Evil 8, Assassin's Creed Valhalla, Cyberpunk 2077 gibi oyunları 50 60 FPS'te kasmadan, donmadan akıcı bir şekilde oynamak.
Sizce işlemcim yeter mi?
Ekran kartı ne önerirsiniz?
Fazla açılmak istemiyorum.
RX 550 4 GB veya GTX 750 Ti olur mu güzel oynatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartı olarak minimum GTX 1050 Ti almalısın, ortalama 3-3.5K civardır. İşlemci olarak da artık Ryzen 5 1600 almalısın minimum. Ucuz bir anakart almak istersen A320 bakabilirsin.

Çok teşekkür ederim ama bunlar beni bayağı aştı, illa işlemciyi değiştirme gerek var mı? Sadece ekran kartı alsam bir de + 4 GB RAM daha alsam olmaz mı? Mesela ekran kartı RX 550 4 GB gibi? Çok pahalı olmayacak şekilde... İnternetten oyun testlerine baktım, beni memnun etti açıkçası.

Bak, o dediğim ekran kartı GTX 1650 ve şu an GTX 1050 Ti'dan bile ucuz. Kaçırma bence. Olmadı alıp indirim bitince satarsın ve minimum 600 TL kar edersin. Oynamak istediğin oyunlar artık güncel sistemler istiyorlar, hem de geleceğe yatırım yapmış olursun.

Piyasada bulabileceğin en fiyat performans RAM'ler bunlar, 16 GB(8x2) bir de.

Tamamdır, karar verdim bu ekran kartını alacağım ama işlemci sorun yapar mı acaba? Mesela Resident Evil Village satın alacağım. Bu sistemle düzgün oynayabilir miyim?
  • Kingston 1333 MHz 4+4 RAM.
  • AMD Athlon X4 740 3.2 GHz işlemci.
  • RX 550 4 GB (GTX 750 Ti 4 GB da olabilir).

Ekran kartı markan Turbox büyük ihtimalle, sakın alma.

Şu anda o RAM'leri alacak kadar bütçem olmadığı için mecbur 4 GB RAM alacağım.
Evet Turbox
İşlemci de sorun var mı sizce? Bana yeterli midir?

Şu anda o RAM'leri alacak kadar bütçem olmadığı için mecbur 4 GB RAM alacağım
Evet Turbox
İşlemci de sorun var mı sizce? Bana yeterli midir?

Bahsettiğin işlemci FM2 soket. Onun yerine daha çok beğenilen AMD FX 6300 tercih edebilirsin ve güzel pahalı olmayan bir hava soğutma ile 4.75 GHz'a bile çıkarabilirsin.

Ama bende şu anda o işlemci var, yerine işlemci almak istemiyorum. Yetmez mi bu?

OC yapılınca sorun yaşatacağını sanmam ama bence AM3+ sokete geçmen lazım ve OC için de güzel bir soğutma hatta onun için de iyi bir PSU lazım. Stok fanın pek işine yarayacağını sanmıyorum.

Ne olursa olsun benim dediğim sistemi de alsan ileride güncellenemen gerekecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…