ASUS AC-51 modem NetSpeed 75 MB hat 50 MB olarak çalışıyor

spacetech0

Megapat
NetSpeed'de 75 Mbps paketim var. Ancak bana 50Mbps geliyor. İç tesisatımda sorun oldugunu soylemiştiler. Ocak ayında iç tesisatımı değiştirdim. Baştan sonra CAT 6 kablo çektirdim. Ancak hala aynı şeyi söylüyorlar. Modemim ASUS AC-51? Yalan mı söylüyorlar yoksa benden kaynaklı bir sorun mu var?

Dosya Ekleri

• Screenshot_3232.png
    7,1 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_3.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Modemde SNR vesaire değerleri gösteren bir arayüz varsa ordan ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Ethernet kablosu kulandığınızda hızınız etkileniyor mu?

Edit: Soruyu yanlış anlamışım. Yazdığımı dikkate almayın

SNR Margin değeriniz download için düşük kalıyor. Ben türknet'e ilk abone olduğumda sizinki gibiydi. Yaklaşık 80 megabit download 35 megabit upload hattıma geliyordu. SNR değerim 8 civarında olduğu için yaklaşık 57 megabit hız alıyordum. Sonra birden bire hat değerlerim daha da kötüleşti. 30 megabit download 5 megabit uploadı zor alıyordum son bir senedir. Yaklaşık birkaç gün önce de hat değerlerim tekrardan düştü. 15 megabit download 3 megabit uploadı zor alıyorum. İnterneti kullanmak çok zor bu hızlarda. SNR değerim benim 6 şu anda, gerçekten çok düşük bir değer. Bina içi kabloları kontrol ettim sorun yok. Hatta inverter ve akü yardımıyla direk bina girişindeki ankastreye modemi bağladım. Değerlerde değişme olmamıştı. Yani benim bina içi kablolarımda hiçbir sorun yoktu. Ama sağ olsun türknet her seferinde santralden binanıza kadar gelen kabloları kontrol ettik hiçbir sorun yok deyip destek talebimi kapatıyordu. Büyük ihtimalle sizde de bina içi kablolarında hiçbir sorun yok. Altyapı sağlayıcınızla ilgili bir durumdur. Bu durumun çaresini ben bulamadım. Yani teorik olarak hattınız 75 megabit destekliyor lakin hat değerleriniz düşük olduğu için, internette kopma olmaması için 50 megabit hız alıyorsunuz. Ben bu gidişle türknet aboneliğimi sonlandıracağım. Siz bence daha da düşmesin diye dua edin Çünkü SNR değeriniz düşük. Kopma olmaması için hızınızı 30'a filan çekebilirler haberiniz olsun.

Peki hocam binaya gelen hattı türk telekomu arasam kontrol ederler mi ?

Peki hocam binaya gelen hattı Türk Telekom'u arasam kontrol ederler mi?

NetSpeed'de Türk Telekom altyapısını kullanıyor? Zaten arızayı onlara iletirler.

Ankastre kutusundan alıp modeme götürdüğünüz 2-li renk aynı değil mi kontrolunu yaptınız mı?
Modemle ankastre kutusundan gelen kablo arasında Splitter'de takılı?
Apartman girişinde ankastre kutusuna bağlantılar tam yapıldı?
Herhangi bir ek yok?

Bundan 5 yıl önce benim de internetim(Türk Telekom) 4 Mbit ve kopma yapıyordu 2ye düşürmüşlerdi. aradan 1 ay gecti hızım düşük diye aramıştım ve tekrar 4 Mbit yaptırdım. Kopma da yaşamadım. Aradan biraz süre geçti. (1 yıl yaklaşık) Taahhütüm bitince beni 16 mbitlik pakete gecirdiler. Onu da 2 Yıl sıkıntısız kullandım. Taahhüt bitince de Netspeede geçtim. Şuanki altyapım testte 72mbps gösteriyor. Yukarıda anlattığım 2-4 megabit olayında altyapı yenilenmiş olması çok mantıklı gelmedi . Acaba İSS’in yaptığı bir şey olabilir mi ? Ek olarak sormak istiyorum. Ben bu tam kapasiteyi -72 mbit- kullanmak istiyorum. Sanırım Turknet’in YAPA altyapısındayım. Çünkü Turknet’in sitesinde eğer 35 mbit üstü alabiliyorsanız YAPA’dasınız demektir diyor. Ayrıca elimde TP-Link W8960N ADSL modem var ve VDSL modem almak istiyorum. Modemden istediğim şey VDSL olması ve Şuanki modemimden daha geniş menzili olması. İki katlı evde kullanacağım ve AP vb. cihazlar kullanmak istemiyorum. Tavsiye ve önerilerinize açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…