Asus ac68u modem internet kopma sorunu

Sizce bu durumda ne yapmalayım ?

• Ürünü iade edip başka bir ürüne yönelmeli.

Oy: 3 60,0%
  • Ürünü değiştirmeli.

Oy: 2 40,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık olarak 1 hafta önce Asus ac68u modemi satın aldım. 2 gün gibi bir süre zarfında sorunsuz bir şekilde kullandım. Daha sonrasında kullanımdayken özellikle akşam saatleri daha sık bir şekilde birden DSL ışığı sönüyor ve sonrasında internet ışığı da sönüyordu. Bu kopmaları birkaç kez yaşadıkdan sonra servis sağlayıcım ttnet'i aradım. Ttnet'den bana hat değerlerimin normal olduğu söylendi ve bende ttnet'in bana aboneliğimle beraber gönderdiği modemi tekrardan kurdum. Sonuç olarak kopma olmadan rahat bir şekilde kullanabiliyordum. Sonrasında Asus müşteri hizmetlerini aradım ve bütün ayarları asus personeliyle kontrol ettik.Asusdan aldığım yanıt, 'bütün ayarlarınız olması gerektiği gibi ürünü yollayın donanımsal olarak kontrol edelim' oldu.

Modemde ; ddns özelliği açık, Çift bant wifi aktif (2.4 ve 5 GHz), USB 3'e 2 tb sabit disk takılı ve bulut hizmeti açık. Son olarak son güncellemesi yapılı durumdadır. Yaklaşık olarak 6 gündür aynı sorunla boğuşmaktayım ve ayrıca wan bölümündeki ayarların tamamını "stabilite" olarak değiştirdim. Bu şekilde gündüz saatlerinde kopma neredeyse olmuyor.Ama akşam ve gece saatlerinde modem yine coşuyor. Bu konuda bilgisi olan veya bu modemi kullanıp bu gibi sorunlarla karşılaşan var mıdır? Şimdiden zaman ayıranlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, yaklaşık olarak 1 hafta önce Asus ac68u modemi satın aldım.2 gün gibi bir süre zarfında sorunsuz bir şekilde kullandım.Daha sonrasında kullanımdayken özellikle akşam saatleri daha sık bir şekilde birden dsl ışığı sönüyor ve sonrasında internet ışığıda sönüyordu.Bu kopmaları birkaç kez yaşadıkdan sonra servis sağlayıcım ttnet'i aradım.Ttnet'den bana hat değerlerimin normal olduğu söylendi ve bende ttnet'in bana aboneliğimle beraber gönderdiği modemi tekrardan kurdum.Sonuç olarak kopma olmadan rahat bir şekilde kullanabiliyordum.Sonrasında Asus müşteri hizmetlerini aradım ve bütün ayarları asus personeliyle kontrol ettik.Asusdan aldığım yanıt, 'bütün ayarlarınız olması gerektiği gibi ürünü yollayın donanımsal olarak kontrol edelim' oldu.

Modemde ; ddns özelliği açık, Çift bant wifi aktif (2.4 ve 5 ghz), Usb 3'e 2 tb sabit disk takılı ve bulut hizmeti açık. Son olarak son güncellemesi yapılı durumdadır.Yaklaşık olarak 6 gündür aynı sorunla boğuşmaktayım ve ayrıca wan bölümündeki ayarların tamamını "stabilite" olarak değiştirdim.Bu şekilde gündüz saatlerinde kopma neredeyse olmuyor.Ama akşam ve gece saatlerinde modem yine coşuyor.Bu konuda bilgisi olan veya bu modemi kullanıp bu gibi sorunlarla karşılaşan varmıdır? Şimdiden zaman ayıranlara teşekkür ederim.

Ben de aynı sorundan muzdaribim. Acaba bir çözüm bulabildiniz mi ?

Herhangi bir çözüm bulamadım.Ürünü servise gönderdim.Hiçbirşey yapmadan geri göndermişler.Tekrar bağladım kullanıyorum sorun devam ediyor ve herzamankinden daha çok olmakta.Son olarak modemden Debug log capture özelliğini açtım 12 saat boyunca herşeyi diske kayıt ediyor.Direk Asus a yollayacağım.

Hattınız ADSL mi VDSL mi ?
Hattım ttnet VDSL.
Ürünü servise gönderdim yenisiyle degistirdiler.
Sorun aynı.
Ürünü superonline adsl hattında denedim sorun yok (8MB.)
Online Gamer'im.
Ürünü kablolu ya da kablosuz ps4'e bagladigimda oyunun orta yerinde internet bağlantım kopuyor.
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Modemle bir sürü ayar ve konfigürasyon denemesinden sonra sonuç hala aynı şekilde devam etmekte.
Asil1 ile aynı neden den mi sorun yaşıyoruz bilmiyorum ama asıl bilgisayarım kapalıyken sanki modemde daha az bağlantı kopuyor. Telefon, televizyon ve cepten kablosuzla internete girerken çok kopmuyor. Bunu fark ettikten sonra Asus maximus VIII Hero anakart ın ethernet driverını güncelledim.Sorun devam ediyor. Zaten loglara baktığımda kopmadan hemen önce asıl bilgisayarımın ip sinin modeme bağlı diskten dosya okumaya çalışması ve her denemede hata aldıktan sonra "ethernet link down" mesajı verip dsl in düşmesine sebep olmakta. Bazen de aynı şekilde DDNS (Asus un modeme uzaktan ulaşabilmemiz için bize verdiği alanadı hizmeti) bağlanırken birkaç başarısız denemeden sonra ethernet link down yani bağlantı kopabiliyor.

Merhabalar sorunu kısmen çözdüğüme inanarak aynı sorunu yaşayanlarında yararlanması için yazıyorum. Yukarıdaki cevabımda belirttiğim gibi başta kopmaların disk okuma hatalarından sonra gelmesi beni yanlış yönlendirdi. Benim gibi bu sorunu yaşamış bir arkadaşımla konuşmam sonucu kopmaların sadece hat değerleri snr, snr margin, line Attenuation dan kaynaklanabiliceğini söyledi. Loglarda diğer hatalardan sonra kopmanın olmasını sadece tesadüf olarak açıkladı. Arkadaş kendinden emin bu açıklamayı yapınca bende hat değerlerini izlemeye başladım. Sonuç olarak her şey normalken bazen snr margin in dalgalandığını gördüm. Daha öncede hat değerlerini kontrol ettim ama başta her şey normaldi çünkü zaten arada dalgalanıyor ve ardından kopuyor, bu nedenle fark edememişim. Çözüm olarak da Yönetim - DSL ayarı menüsünden Stable içeren tüm kırımları Stable olarak seçip Kararlılık ayarını başta 2 DB yaptım. Daha az kopma olmaya başladı. Sonra 3 DB ye çektim ve şu an uzun zamandır kopmuyor. Ayrıca belirteyim DB yi yükseltirseniz hızınızda düşüyor. Kopma olmasın diye yaptığım ayarda 95 MBps den 85 MBps ye düştüm. Ama en azından kopma olmuyor. Zaten dışardaki kutudan modeme direk gelen kabloyu cat 5 ile çekmiştim. Bu sorun benimle ilgili değil doğrudan TTNET'in altyapısından kaynaklı gibi görünüyor. Son olarak anlayamadığım şey aynı bağlantı ve hızda TTNET'in vermiş olduğu Huawei modem sorunsuz çalışırken benim 500 liralık modemim neden sorun çıkarıyor. Neyse aynı sorunu yaşayanlara zaman kaybetmemeleri için yazayım dedim.

özür dilerim çok geç cevaplıyabildiğim için.hattım ttnet wdsl. ps4 le akşam online oyun oynarken hep kopuyor(kablolu).ttnet in verdiği modemde sorun çıkarmıyor.geçenlerde frimvare update gelmişti onuda yaptım ama sorun hala devam ediyor

Merhaba kesin bir çözüm bulduysanız bizimle paylaşabilir misiniz? Ben de aynı dertten şikayetçiyim de. Şimdiden teşekkürler. :)

Dostum saatlerdir bu konuyu Google üzerinden yazıp bir çözüm yolu aradım. Yabancı siteler olsun, özellikle Türk siteleri olsun hiçbir çözüm yolu bulamamıştım. Aslına bakarsan DSL ayar kısmında ben de değerleri stabil yapmıştım, denemek amaçlı, çözümü kendim aramıştım bir şekilde, ama internete bağlanmıyor diye tekrar eski haline almıştım. Şimdi internete bağlanması için bir 10 dakka bekledim, ve sonuç olarak bağlandı. Aynı sorunu ben de yaşıyordum. İnternetim direkt kopmuyordu, bu sorun daha çok online oyun oynadığım oyunda çıkıyordu. Anlık takılmalar oluyordu. Ve modem arayüzünden baktığım zaman o zamanlarda lan bir down bir up olup duruyordu, ayrıca çok olmasada CRC hataları alıyordum. Konuya geleyim :) Şu an 5 saattir hiçbir şekilde Lan down hatası almadım. CRC hatasıda 5 saattir 0 olarak görülüyor. Ve şunuda belirteyim, mesela oynadığım oyun CS GO. Net_graph 3 değerini yazıyorum ve ping, fps ve daha detaylı bilgilere ulaşıyorum. O anlık takılmalarda ms var : 0.003 ortalama iken birden bire 1.300 gibi değerlere yükselip oyunda takılma oluyordu. Bu 5 saat sorunsuz bir şekilde oyuna 4-5 kere girdim ve ms var : 0.003 değerim max 0.200 lere çıktı. Ama yine de hiçbir şekilde takılma yaşamadım. Sana çok teşekkür ediyorum özellikle sorunu çözüp burada paylaştığın için :) Konuyu hortlattım ama olsun, teşşekkürü hak ettin fazlası ile...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı