ASUS Açıklara Karşı Yamanmış BIOS Yayınlamıyor

Yaptım bunlarda anlık olarak düşmüyor olay günlüklerine, kapatıp açınca düşüyor. Bu sefer değişik olarak, Hata kısmında şu uyarıyı verdi;
A microcode file did not contain the expected signature.

Uyarı olarak yine önceki mesajdakini verdi.

Klasör içi de şöyle;

uninstall.bat dosyasını çalıştır. Klasördeki amd'ye ait 4 dosyayı temizle. Rehberdeki gibi tekrar indir. Daha sonra önceki sayfada attığım dosyayı indir. microcode_amd_fam16h.bin olarak değiştir ve klasöre koy. Daha sonra bu dosyayı indirip klasörün içine at. Değiştirilsin mi diye sorduğunda izin ver.

cpucupdate.inf

Sonra tekrar dene. Bu şekilde de olmuyorsa bu araç işlemcin ile uyumsuz demektir. Windows Update ile tüm güncellemeleri yaptığından emin olduktan sonra başka yapabileceğin bir şey yok şu an için.

Yine aynı hatayı verdi, olmayacak gibi. Teşekkürler yardımlarınız için, yapacak bir şey yok. Şansa kalmış işimiz, banka işlemleri yapmasak sorun değil ama, böyle böyle yeni donanımlara teşvik ediyorlar demekki.

Beyler bir takım bilgi vermeden önce bilginin kesinliğinden emin olun. Asus Z97 platformuna Bios güncellemesi çıkardı. 4.cü nesil işlemcilerin'de içinde bulunan Meltdown ve Spectre açıklarını kapatıp performans kaybı olmadan kullanılmasını sağlıyor. Şuanda beta aşamasında olmasına rağmen gayet başarılı ilerleyen dönemde tam sürümü yayınlanacaktır.

Amd platformu içinde yakın zamanda bir bios güncellemesi çıkartacağı formlarda konuşuluyor ve Asus'da eminim yakında bir güncelleme paylaşacaktır.

ASUS Motherboards Microcode Update

Bilginin kesinliğinden eminiz zaten. Açıklama net ve ortada. BIOS güncellemesi verileceği belirtilen modeller liste halinde var. Z97 zaten listede var. Arkadaşın anakartı listede yok.
İntel işlemcili dizüstü bilgisiyar vardı, ona yaptım oldu. 29 uC sürümü, 2D oldu ama şu kontrolü sağladığımda, hepsi yeşil olması gerekmiyor mu? Yoksa kısmi koruma mı sağlıyor?

Gerçi Technopat rehberindeki resimden ayrı olarak; VA Shadow iki adet yeşil olmuş, onlar mı acaba?

Edit: Ha ayrıca intel için uygulama yaparken, İntelin kendi microcode.dat dosyasını kullanıyoruz hem de AMD için verilen linkteki, 4 adet dosyayı kullanıyoruz rehbere göre. Şimdi AMD için, yine o 4 adet bin uzantılı dosyayı kullanıyoruz ama microcode.dat diye boş bir klasör kullanıyoruz. Yani İntel'in verdiği gibi bir microcode dosyası kullanılmıyor. Bu acayip geldi bana.

Ayrıca dosya değiştirme uyarı gelmiyor, çünkü proğram dosyasının içinde bin uzantılı dosyalar hali hazırda yoktu o yüzden.

Son düzenleme:
Sanırım İntel Anakartlara yoğunlaşmışlar. Hatta FM2+ anakartlarda güncelleme gelmemiş, MSI'a da baktım yok. Acaba işlemci üreticisi mi göndermedi microcode dosyalarını anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…