Merhabalar. Asus AI Suite 3 programını kullanmaktayım. Fan ve pompa ayarlarını nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. İşlemci olarak: İntel 7700K kullanıyorum. Sıvı soğutucu olarak da: Cooler Master Masterliquid ML240L RGB modelini kullanmaktayım. Oyun oynarken işlemcimin sıcaklığı 54-58 dereceler de seyrediyor ve fan RPM hızları da 1700'de seyrediyor. Bu normal mi? Ne yapmalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Değerler gayet normal. Benim sıcaklık değerlerim de bu şekilde. Biraz yaz aylarının etkisi vardır diye düşünüyorum. Fan ve pompa için ayar yapmaya gerek yok akıllı modda takılsınlar.
İşlemciniz gayet serin çalışıyor, fanın sesinden şikayetçi değilseniz ayar yapmaya gerek yok. Bu işlemciye sahip olup 70-75 derecenin altına indiremiyen çok kişi var. Fan sesinden şikayetçi iseniz ve radyatör fanı "CPU FAN" portuna takılı ise "Tool", "Fan Xpert" kısmından işlemci fanını seçip "Silent" moduna almanız yeterli.
İşlemciniz gayet serin çalışıyor, fanın sesinden şikayetçi değilseniz ayar yapmaya gerek yok. Bu işlemciye sahip olup 70-75 derecenin altına indiremiyen çok kişi var.
Değerler gayet normal. Benim sıcaklık değerlerim de bu şekilde. Biraz yaz aylarının etkisi vardır diye düşünüyorum. Fan ve pompa için ayar yapmaya gerek yok akıllı modda takılsınlar.
Sanırım işinize yarayacaktır.
Fan Xpert kısmına girince alt kısım alt kısımda "Silent" var ona almanız gerekiyor, bu fanları biraz daha yavaş çalıştıracaktır ama ses konusunda ciddi fark yaratıyor.
Sanırım işinize yarayacaktır.
Fan Xpert kısmına girince alt kısım alt kısımda "Silent" var ona almanız gerekiyor, bu fanları biraz daha yavaş çalıştıracaktır ama ses konusunda ciddi fark yaratıyor.