ASUS AMD Radeon RX 6600 mü yoksa ASRock AMD Radeon RX 6600 mü?

Erdi Can

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600 işlemcim, Gigabyte B550M-DS3H anakartım ve 8 GB RAM var.
Sizce hangi ekran kartı daha mantıklı ve fiyat farkına değer mi?

ASUS AMD Radeon RX 6600 = 8500 TL
ASRock AMD Radeon RX 6600 = 7500 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu ikisi arasındaki 1000 fiyat farkı neden acaba? Bir fikriniz var mı?

Hocam temel fark soğutma ve elbette malzeme kalitesi. Performans olarak ise tek fark çekirdek hızının üretici tarafından fazla overclock edilmiş olması olur. Ancak dediğim gibi asla 7-8k para verilecek ekran kartları değiller zira kampanyada halen 11000TL'ye RX 6600'lü sıfır sistem bulunabiliyor.

Hocam temel fark soğutma ve elbette malzeme kalitesi. Performans olarak ise tek fark çekirdek hızının üretici tarafından fazla overclock edilmiş olması olur. Ancak dediğim gibi asla 7-8k para verilecek ekran kartları değiller zira kampanyada halen 11000TL'ye RX 6600'lü sıfır sistem bulunabiliyor.
sistemim var ama ekran kartım yok bunlar dışında önerebileceğiniz var mı 8000 fiyat bandında en iyileri bunlar galiba rtx 3060 12gb ile de karşılaştırmalarını izledim çok az bir fark var diyebilirim

İkinci el güzel bir RX 6800 bulunabilir bu fiyata.

2. el dense arkadaşın attığı 7600'ü almak daha mantıklı değil mi?

Ben geçtiğimiz yaz masaüstüne almayı düşünüyordum RX 6600 açıkçası yarı yarıya ucuza ikinci el garantili almak daha aklıma yatmıştı ve XFX almıştım 3650'ye kutulu faturalı şekilde. RX 7600 bakılabilir en azından sürücü bazında daha uzun vadeli.

Yani bunu.

Ben geçtiğimiz yaz masaüstüne almayı düşünüyordum RX 6600 açıkçası yarı yarıya ucuza ikinci el garantili almak daha aklıma yatmıştı ve XFX almıştım 3650'ye kutulu faturalı şekilde. RX 7600 bakılabilir en azından sürücü bazında daha uzun vadeli.
ama 6600 e göre daha çok ısınıyor gibi görünüyor testlerini izledim şimdi nerdeyse 10 derece fark var ama bunu da kenarda tutucam fps testleri güzel öneri için teşekürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı