Bu 2 anakart arasında gidip geliyorum. 2'si arasında ne gibi farklar var ? Hangisini tercih etmeliyim ?
Ve 2'sinde de 4 slot ram var. Daha önce de konu açtım tam yanıtlayan çıkmadı malesef o yüzden yine tekrarlıyorum. 4x4 16GB mi yaparsam daha sağlıklı ve hızlı olur ? Yoksa 8x2 16GB yaparsam mı daha verimli olur ?
NOT: İleriye dönük düşünmüyorum 16 GB'de kalacak 32 Gb'ye yükseltmem. Sadece 4x4 ne yarar-zararı olur ? 8x2'nin ne gibi yarar-zararı olur bunu cevaplandırabilecek var mı
Arada sadece 30 TL varken daha hoş görünen ve ekstra özellikleri olan Gaming anakartı almalısın. Bellekleri 8*2 alırsan 2 bellek slotun boş kalır. Bu iki bellek slotuna daha sonradan 8*2 bellek takıp toplamda 32 GB yapabilirsin. Tavsiyem 8*2 alman. Belki 32 GB yaparsın ileride
32Gb yükseltmem 8 gb bile yeter aslında ama tam olsun dedim 16gb. yeterli benim sorum 4x4 mü yoksa 8x2 mi 2 slot boş kalmasın diye 4x4 yapmayi düşündüm ama işte kafam karıştı
şu not kısmını okusaydın keşke soru cok basit arkadaşlar 16gb de kalacak 32'ye yükseltmiyeceğim.
Benim sorum şu : 4 slot var. 4'ünü doldurup mu 16 yapayım yani 4x4 mü ? yoksa 8x2 yapıp mı 16 yapayım ? 2 slot boş kalacak ya. hani ben 4x4 yapıp doldursam daha mı fazla yararlı olur yoksa 8x2 yapıp 2 slot boş kalırsa mı daha iyi olur ? avantaj ya da dezavantaj var mı ? 2 slot boş kalırsa bişi fark eder mi ya da dolu olursa ?