Asus B150M-A vs B150M Pro Gaming

Atlantis

Hectopat
Daha fazla  
Asus B150M-A ve Asus B150M Pro Gaming.

Bu 2 anakart arasında gidip geliyorum. 2'si arasında ne gibi farklar var ? Hangisini tercih etmeliyim ?

Ve 2'sinde de 4 slot ram var. Daha önce de konu açtım tam yanıtlayan çıkmadı malesef o yüzden yine tekrarlıyorum. 4x4 16GB mi yaparsam daha sağlıklı ve hızlı olur ? Yoksa 8x2 16GB yaparsam mı daha verimli olur ?

NOT: İleriye dönük düşünmüyorum 16 GB'de kalacak 32 Gb'ye yükseltmem. Sadece 4x4 ne yarar-zararı olur ? 8x2'nin ne gibi yarar-zararı olur bunu cevaplandırabilecek var mı :)
sadasdasasd.jpg

Arada sadece 30 TL varken daha hoş görünen ve ekstra özellikleri olan Gaming anakartı almalısın. Bellekleri 8*2 alırsan 2 bellek slotun boş kalır. Bu iki bellek slotuna daha sonradan 8*2 bellek takıp toplamda 32 GB yapabilirsin. Tavsiyem 8*2 alman. Belki 32 GB yaparsın ileride :D

32Gb yükseltmem 8 gb bile yeter aslında ama tam olsun dedim 16gb. yeterli benim sorum 4x4 mü yoksa 8x2 mi 2 slot boş kalmasın diye 4x4 yapmayi düşündüm ama işte kafam karıştı

şu not kısmını okusaydın keşke :) soru cok basit arkadaşlar 16gb de kalacak 32'ye yükseltmiyeceğim.
Benim sorum şu : 4 slot var. 4'ünü doldurup mu 16 yapayım yani 4x4 mü ? yoksa 8x2 yapıp mı 16 yapayım ? 2 slot boş kalacak ya. hani ben 4x4 yapıp doldursam daha mı fazla yararlı olur yoksa 8x2 yapıp 2 slot boş kalırsa mı daha iyi olur ? avantaj ya da dezavantaj var mı ? 2 slot boş kalırsa bişi fark eder mi ya da dolu olursa ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı