Çözüldü ASUS B350M-K anakartta çift kanal RAM çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Silhouette

Hectopat
Yer
izmir
Daha fazla  
Anakartım: ASUS B350M-K.
İşlemci: Ryzen 5 2600.

Yanlış seçtiğimi düşündüğüm RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Sniper X gri kamuflaj 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
Doğrusu diye tahmin ettiğim RAM: G.Skill 16 GB Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.

Anakartımın sitesin de Ryzen işlemcilerin çift kanal olan RAM'ler 2666 MHz hızın da sabitlendiği uyarısını gördüm. Yazıyı Google translate ile çevirdim ama emin olmak istedim.
Sizce ileride aynı RAM'den bir tane daha aldığım zaman çift kanal olarak değil de tek kanal gördüğü için 3200MHz'de kullanabilir miyim?

Uyarı olarak Google translate ile çevirdiğim yazı;

1*Due to the limitation of AMD Ryzen™ processors, Memory frequencies higher than DDR4 2666 MHz are supported only when using One DIMM per Channel.
2*.AMD Ryzen™ Processor does not Support.

Anakartım 3200 MHz hızını sadece O.C ile veriyor sanırsam yani benim yukarı da gösterdiğim 2 seçenekte geçersiz kalacak XMP desteği olan ve tek kanal bir RAM seçmem gerekli?

Son düzenleme:
Çözüm
AMD Ryzen işlemciler için çift kanal bellek mimari teknolojisinin olduğu belirtilmiş.

Not kısmında belirtilen ise 1. nesil işlemcilerden bahsetmiş. 1. Nesil işlemci kullanırsanız çift kanal bellek kullandığınızda 2666MHz'i geçemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Yani sizi etkileyen bir şey yok.

Ayrıca, A serisi işlemciler içinde bir uyarı vermişler. Bellek kısıtlaması A serisi işlemcilerde de oluyor diye belirtilmiş. A serisi bir işlemci kullandığınızda 2400MHz frekans hızını geçemeyeceğinizden bahsedilmiş.
AMD Ryzen işlemciler için çift kanal bellek mimari teknolojisinin olduğu belirtilmiş.

Not kısmında belirtilen ise 1. nesil işlemcilerden bahsetmiş. 1. Nesil işlemci kullanırsanız çift kanal bellek kullandığınızda 2666MHz'i geçemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Yani sizi etkileyen bir şey yok.

Ayrıca, A serisi işlemciler içinde bir uyarı vermişler. Bellek kısıtlaması A serisi işlemcilerde de oluyor diye belirtilmiş. A serisi bir işlemci kullandığınızda 2400MHz frekans hızını geçemeyeceğinizden bahsedilmiş.

Çözüm

Not kısmında belirtilen ise 1. nesil işlemcilerden bahsetmiş. 1. nesil işlemci kullanırsanız çift kanal bellek kullandığınızda 2666MHz'i geçemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Yani sizi etkileyen bir şey yok.

Ayrıca, a serisi işlemciler içinde bir uyarı vermişler. Bellek kısıtlaması a serisi işlemcilerde de oluyor diye belirtilmiş. A serisi bir işlemci kullandığınızda 2400MHz frekans hızını geçemeyeceğinizden bahsedilmiş.

🤗 Yardımınız için teşekkür ederim. Benim Ryzen 5 kullanmam hız sınırlandırması konusun da herhangi bir sorun barındırmıyor.😊

3200MHz hız alabilmek için O.C / XMP özelliği olan bir RAM seçmem gerekli sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı