Asus B450 Tomahawk ile Ryzen 7 2700X overclock yapma

Fathyyy

Hectopat
Daha fazla  
Bilen biri varsa yardım ederse sevinirim. İşlemci Ryzen 7 2700X, B450 Tomahawk anakart ve 16 GB 3200 MHz RAM var. BIOS'ta olan game mode seceneğini aktif ettim bir sorun cıkarır mı bu bana? Aktif ederken de işlemcinin yanında gelen fan ile kullanıyorum bu seçeneği, sıvı soğutma gibi bir seceneği kullanmadım. Bilgilendirirseniz sevinirim. Bilen kişiler bir de overlock yapma konusunda yardımınız dokunursa o da iyi olur. İnce ayarı vs. var mı hiç bilmiyorum.
yol gosterecek bilen biri yok mu

Son düzenleme:
Game mode fan hızlarını arttırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor, kullanmayın. OC yapmadan önce bu arada işlemcinizin sıcaklık konusunda iyi olması lazım. OC yapacak bir boşluk bulunuyorsa sıcaklık kısmında öyle OC yapın. 2700X işlemci çok rahat 4.2GHz ye çıkarılabilir. BIOS-OC kısmından CPU Ratio'u 42.00 yapıp başlangıç voltajı olarak 1.35V kullanabilirsiniz. CPU Ratio bu arada CPU yu kaç GHz ye çıkarmak istediğiniz ile alakalı. 4.1GHz isterseniz 41.00 gireceksiniz. Ardından BIOS otomatik olarak AMD Cool'n Quiet özelliğini kapatacaktır. Bunu açık tutun. Sonrasında ise stabil olup olmadığını kontrol etme amacıyla stres testine sokun ve bir iki oyuna girin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…