ASUS B450 TUF Plus, ASUS Optimal Ayarı Açılmalı mı?

Showdans

Decapat
Yer
Ukryna
Daha fazla  
Overclock'suz Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum. Anakartım B450 TUF Plus soğutma olarak cooler Masterliquid ML240l sıvı soğutusunu kullanıorum. BIOS ayarlarda bir bölüm dikkatimi çekti. Sağ üst köşede ufaktan overlock bölümü hazırlanmış gibi. ASUS optimal seçeneğinde işlemci 3.80 GHz oluyor. Normal modda ise 3.60 GHz oluyor. Sizce ASUS OPTİMAL açmalı mıyım zararı var mıdır?

20190720_185347.jpg

20190720_185335.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu overclock gereksiz bulma olayını çok gereksiz buluyorum. İşlemci destekliyor, anakart destekliyor, soğutma desen adam çift radyatör sıvı soğutma kullanıyor e neden overclock yapıp da bedavadan performansını arttırmasın ki?

Kullandığınız sıvı soğutma overclock işlemleri için yeterli kasa sirkülasyonuda yeterliyse açık kalması performans açısından faydanıza olacaktır.

Asus optimal aktif ettiğimde voltaj düşüyor ve buna dayanarak ısıda düşüş oluyor ki böyle daha iyi olmazmı? ve normal modda olan performans asus optimal da daha yüksek performans gösteriyor hangisi açık kalmalı oyun oynayan birisiyim?

Asus optimal aktif ettiğimde voltaj düşüyor ve buna dayanarak ısıda düşüş oluyor ki böyle daha iyi olmazmı? ve normal modda olan performans asus optimal da daha yüksek performans gösteriyor hangisi açık kalmalı oyun oynayan birisiyim?
Dostum normal moddaki performansı daha iyi. Soğutucun iyise bios ayarlarını sıfırla ve XMP açıp kullan.
Asus optimali açınca 3.8Ghz sabit kalıyor ve bunun için 1.3 V veriyor. Ama stok modda 4.1Ghz'e kadar çıkıyor. Benim soğutucum el vermediği için Asus optimalde kullanıyorum. Yeni soğutucuyu takınca normal moda alacağım. Ashs optimal'de biraz performans kaybı olur ama zararı olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı