ASUS B550-E alternatifi

Kutay Kufti

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Uçak Mühendisi, Çevirmen
Merhabalar,

Uzun süredir 5600x ile kullanmak üzere bir anakart bakıyordum ve B550-E'ye karar verdim. Amazon'da fiyatı 1700'e kadar düştü fakat kaçırdım. Şimdi de 2200 altına bulunamıyor. Ben de alternatif B550 arayışına girdim.

En yakın rakibi yine ASUS'un B550-F anakartı. ASUS, E ve F modellerinin aynı VRM kalitesine sahip olduğunu iddia etse de yapılan testlerde E modeli hayli hayli önde, ayrıca E modelinde 16 güç kademesi (İng. Power Stage) varken F modelinde 14 tane var. Bazılarınıza komik gelebilir ama, bence en büyük eksikliklerinden birisi de hata mesajlarını gösteren ekranın (İng. Debug LED) F modelinde olmaması.

Bir sarmalın içinde kaldım. E modelinin fiyatının düşmesini beklemeli miyim yoksa 1800 civarı MSI mı bakmalıyım?

Not: Yurt dışında B550-E ve Aorus Master kartlarının fiyatları çok yakınken Türkiye'de 1000 liralık anlamsız bir fark var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı