Çözüldü Asus B650M-Plus sistem geç açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eskopya0127

Decapat
Daha fazla  
Sistem yeni. Anakartta 30-40 saniye sarı ışık yanıyor. Sonra kırmızı, beyaz ve yeşil oluyor PC açılıyor. Bu neden oluyor bilmiyorum biraz araştırdığımda MSI anakartlarda Memory Context Restore denen bir ayarı açmamız lazımmış. Ama benim anakart ASUS olduğundan bulamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Anakart: ASUS B650M-Plus (BIOS güncel)

Çözüm
Sistem yeni. Anakartta 30-40 saniye sarı ışık yanıyor. Sonra kırmızı, beyaz ve yeşil oluyor PC açılıyor. Bu neden oluyor bilmiyorum biraz araştırdığımda MSI anakartlarda Memory context restore denen bir ayarı açmamız lazımmış. Ama benim anakart ASUS olduğundan bulamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bios>ai tweaker>dram timing control>memory context restore>enabled
Sistem yeni. Anakartta 30-40 saniye sarı ışık yanıyor. Sonra kırmızı, beyaz ve yeşil oluyor PC açılıyor. Bu neden oluyor bilmiyorum biraz araştırdığımda MSI anakartlarda Memory context restore denen bir ayarı açmamız lazımmış. Ama benim anakart ASUS olduğundan bulamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bios>ai tweaker>dram timing control>memory context restore>enabled

Çözüm
Evet şans eseri konuyu açtıktan sonra buldum 40 saniye 3 saniyeye düştü de, neden bunu yapıyor PC? Neden 40 50 saniye bir şeyler yapıp PC'yi başlatıyor?

Memory context restore ayarı her açılışta DDR5 belleklerin stabil çalışması için yapılan eğitim sürecini devre dışı bırakıyor. Bu yüzden sistem daha hızlı açılıyor.

Bu ayarı açmanın herhangi bir sıkıntısı olur mu? Stabilite bozulur mu?

Detaylı bilgim yok. Bu video yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Detaylı bilgim yok. Bu video yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ahaha tam da bunu izliyordum. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı