ASUS BIOS'ta Secure Boot nasıl açılır?

Caner avcı

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Secure Boot nasıl açılır? İnterneten araştırdım açık gibi duruyor ama açık degil GSM kapatınca BIOS'a giremiyorum. Bazıları GSM kapat dedi kapatınca BIOS'a girilmiyor. Ne yapmam lazım açmak için?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-26-17-10-45-049_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-26-17-10-45-049_com.android.chrome.jpg
    53,2 KB · Görüntüleme: 132
  • Screenshot_2024-07-26-17-10-48-261_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-26-17-10-48-261_com.android.chrome.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 120
Selamlar. Secure Boot nasıl açılır? İnterneten araştırdım açık gibi duruyor ama açık degil GSM kapatınca BIOS'a giremiyorum. Bazıları GSM kapat dedi kapatınca BIOS'a girilmiyor. Ne yapmam lazım açmak için?

1) Windows "ayarlar" >"Windows Update">"kurtarma">gelişmiş başlangıç'tan şimdi yeniden başlat yapın.
2)karşımıza gelen ekrandan "sorun gider">"gelişmiş seçenekler">“uefı donanım yazılım ayarları” seçiniz.
3)karışınıza ya seçenekler listesi çıkar(BIOS'u seçin) ya da direkt BIOS açılır. BIOS'tan "Security" sekmesi> "Secure Boot". Bu kısımda eğer sorun başlığında attığım gibi Secure Boot: Disabled ve platform mode: Setup olacaktır.
Bu kısımda Secure Boot Control'u enabled yapıyoruz fakat bu açmamız için yeterli değil. Enabled yaptıktan sonra "export Secure Boot variables" tıklıyoruz ve tamam diyoruz. Bundan sonra kaydet ve çık yapıp, normal şekilde BIOS'a girerseniz platform mode: User ve Secure Boot: Enabled gözükecektir. Her şey bu kadar, iyi oyunlar...
Bu şekilde olması lazım hocam.
Kısaca bu videoda var hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Advanced mod gelip ardından Security geldikten sonra secure bot olması lazım. Kontrol eder misin? Enable olacak o ayar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı