Hayır yükseltmeyi yazılımsal olarak yapamıyorsunuz. Eğer anakartınız destekliyorsa yeni bir TPM 2.0 modülü satın alarak yükseltebilirsiniz. Bunun dışında bir yol yok. TPM donanımsal bir bileşendir.
özellikler, ürün teknik özellikleri, fiyatlandırma, uyumluluk, tasarım belgeleri, sipariş kodları, spec kodları ve diğer bilgileri içeren hızlı başvuru kılavuzu.
ark.intel.com
Intel PTT olarak geçiyor.
Güncelleme: ASUS'a sordum, onlar da olması gerektiğini söyledi ama kontrol edecekler kapsamlıca.
Bende ASUS H110M-K anakartı ve i5 6500 işlemci var. İşlemcim desteklemiyor ama ben USB yoluyla nihai sürümü yükledim sorunsuz kullanıyorum. Güncellemeleride alabilmekteyim umarım ileride bir sorun olmaz TPM aktif edebilirseniz sizde kullanırsınız.
Selamlar bende'de bu sorun vardı Advanced bölümün'den CPU Configuration girdim ve bende'ki fTPM açtığım'da sorunum çözüldü. Işlemcim Amd Ryzen 5 3600x sizde'ki Intel oraya girip TPM veya PTT isimli bir şey varsa onu açınca düzelecektir diye düşünüyorum. Ama sizde böyle bir şey olmayabilir arkadaşım'da Intel i5 11 nesil var onda öyle bir ayar yok.