Asus dokunmatik ekran ve Photoshop

mdinler

Hectopat
Merhaba,
Uzun süredir okuduğum foruma yeni üye oluyorum.
Sorunum biraz değişik.
3 gün önce ASUS VivoBook S551LB satın aldım,
Lightroom, Illustrator vb programlarda hiçbir sorun yaşamazken, photoshop CS6'da dokunmatik ekranda brush vs çizim yapamıyorum.
Kaydırma olarak işlev görüyor. Paint, Illustrator, lightroom'da sorunsuz dokunmatik ile çizim yapabiliyorum.
CS6 kaynaklı mı, yoksa driver kaynaklı mı?
Tavsiyeleriniz çok değerli benim için, teşekkürler.

Tabii ki, yalnız printscreen gibi yazılımdan değil, dışarıdan kaydedicem nereye dokunduğunda ne yaptığı görülebilmesi açısından.

- - - Güncellendi - - -

Videoda da görebilirsiniz,
Photoshop edit alanının dışından getirdiğimde çiziyor fakat alan içine yaptığım çizimler drag gibi işlev görüyor...
Illustrator ve lightroomda bir sorun yok. Video linki :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun şuanda CS6 kaynaklı gözüküyor. Eğer donanımsal bir sorun olsaydı, diğer programlarda da çizim yapamazdınız.
Eminim yeni bir versiyon çıkarttıklarında bu sorunu aşarlar.

Çok teşekkür ederim, photoshop CC edinip bir de öyle bakayım. Tekrar teşekkürler.

CS6 bu konuda desteklemiyor, CC destekliyor mu emin değilim, fare/mouse tuşuna basılı tutarken çizim yapabilirsiniz fakat basınç algılaması nasıl o konuda fikrim yok. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.

CC yükledim, maalesef aynı. Dışarıdan sürükleyip getirince çizim yapıyor aynı şekilde. Basınç algılaması konusu ise hiçbir programda yok.
Touch screen ile kalem kullanılabilir mi peki bilgisi olan var mı?

Fare ile deneyin bakalım bunu yapabiliyor musunuz? Yapamazsınız. Çünkü olay seçtiğiniz araçta. Size mantıklı geliyor mu her yerde çalışan dokunmatiğin PS'ta çalışmaması?

Fare ile, tablet ile, touchpad ile herşeyle yapabiliyorum.
İleri düzey Adobe ürünleri kullanıcısıyım. Zaten mantıklı gelseydi "sorun" olarak belirtmez, yardım istemezdim.
Videolarda çok güler yüzlüsünüz, ben açıkçası sizden yardım gelmesini istiyordum da, burda ve inceleme altında çok asabi gördüm sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…