ASUS DSL-AC51 düşük hız problemi

Arda Bülbül

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, TurkNet VDSL 100 Mbps internet bağlantım var. Modeme ulaşan 80 Mbps. Normalde bölgemdeki VDSL dönüşümü tamamlandığında ilk geçenlerden biri bendim ve rahat 100 Mbps hız alıyordum ancak zamanla yeni abonelerin gelmesiyle modem değerleri haliyle düştü. Sorunum kablolu veya kablosuz hız testlerinde hızımın 50Mbps hızı asla geçmemesi. Sanki bir sınırlandırma koymuşlar gibi hep 49 - 50.20 Mbps arası değişiyor. Steam'dan oyun indiriken de maksimum 5.2 MB/s hız görüyorum. Modem yazılımı sürümüm 1.1.2.3_858 (son güncel sürüm) ve 2 sürüm downgrade ederek yine denedim ve değişen bir şey olmadı. Yakın zamanda herhangi bir elektrik kesilmesi, yıldırım düşmesi gibi olaylar da olmadı. İşin garip yanı bundan 2 ay önce 75-78 Mbps hızı rahat verirken şu anda hiçbir türlü 50 Mbps hızı geçemiyorum. Elimde başka bir VDSL modem olmadığı için deneyemiyorum da. Garantisi devam ediyor mu bir fikrim yok neredeyse 2 yıl oldu alalı. Gerekli ekran görüntüleri ektedir. Şimdiden teşekkürler.

Ekleme: Modemin garantisi 5 ay önce bitmiş maalesef. ASUS bu konuyla ilgili yardımcı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…