ASUS DSL-AC51 modem ayarları nasıl yapılmalı?

easlan34

Kilopat
Yer
Ümraniye
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba TürkNet ve ASUS DSL-AC51 modem kullanıyorum. SNR margin değerleri downstream 16, 5 upstream 21, 6DB veriyor fakat alabildiğim maksimum hız 30-35MB arasında. Aynı ISS ve modemi kullanan arkadaşlar ayarları nasıl kullanıyor. Acaba bilgisi olan bu konu hakkında bilgi verebilir mi?

Dosya Ekleri

• snr.jpg
    snr.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 305
@easlan34 şu anki kullandığın paket 35 Mbps yani SNR değerini 2 yede çeksen. O hızın artmayacak. SNR değerine göre ve hat zayıflamana göre 50 Mbps'de çok sorun yaşamazsın. Buradan altyapını sorgulayınca kaç Mbps ve ne kadar uzaklık çıkıyor?

@easlan34 TürkNet yapada mıydın? O zaman iç tesisat değişikliği yapman daha iyi olur. Ankastre üzerinden ölçüm yap SNR değerinde artış olacak mı diye. Ve hat zayıflamasınada bak düşüş olursa iç tesisatını CAT 6 23 awg ile değiştir. 100 Mbps paket kullanıyorsan. Hızını 35'e sabitlemişler. Upload hızının 8 olması gerekli. Kullandığın ISS'ye bu durumu bildir.

Evet yapa kullanıyordum fakat yapa altyapısındayken internet hızım inanılmaz derecede yavaştı altyapıyı değiştirdikten sonra bu hızlara gelebildim. İç tesisat için CAT 6 kablo değişimi yaptım 100Mbit'e kadar sınırsız fakat dediğiniz gibi 35Mbit'e sabitlenmiş olabilir. Modem arayüzü hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için ayarların belki etkili olabileceğini düşünerek konuyu açtım. @millonertiger.

@easlan34 yapada ne kadar alıyordun? Kabloyu ne zaman yeniledin? Ek falan var mı? TürkNet'ten şu anki paketine bir bak. 100 Mbps ise Online işlemlerden arıza kaydı aç. Hızın sabitlendiği için istersen modemdeki ayarları komple değiştir. Modemide değiştir yine aynı hız gelecek.

Arkadaşlar bizde de yeni altyapı geldi ve şuan için Türknet hızı 51 mbps olarak veriyor bende 45 civarı. Snr değerini tplink wd9970 v2 olduğundan acaba artar mı diye merak ediyorum. O sebeple Asus DSL ac51 modem almayı düşünüyorum. Ama paketim 50 mbps ye kadar ve 56 ya kadar destekliyor. Bu modemi alsam snr ile oynasam hızım artar mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı