ASUS DSL-AC51 Wi-Fi arızası problemi

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. 6 ay önce TürkNet'ten ASUS DSL-AC51 modem almıştık. Modemin hem 2.4 GHz, hem de 5 GHz destekli çipi bulunmakta. Babam uzun süredir aynı uzaklıktan 2.4 GHz üzerinden gayet iyi sinyal alıyordu ve internet bağlantısını sağlayabiliyordu. Ancak, son birkaç gündür 2.4 GHz ağından sinyal bile alamıyor, modemin dibine geçince anca almaya başlıyor. Aynı şekilde kendi telefonumdan ve babamın telefonundan da denedim, iki farklı cihazdan da aynı sorun ortaya çıktı. Yani bağlantı sağlayamadık. Sadece 5 GHz ağı sorunsuz çalışırken, 2.4 GHz ağı çalışmıyor. Babamın cihazları da zaten 5 GHz bandını desteklemiyor. 2.4 GHz ile bağlanmak zorunda fakat 2.4 GHz bandında sorun var. Bu sorunları çözmek adına her türlü müdahaleyi yaptım. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm, Firmware güncelleştirmesi yaptım yine de sorun çözülmedi. Acil yardıma ihtiyacımız var. Ne yapabiliriz? Bu sorun neden kaynaklı? Fabrikasyon bir sorun mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Servise gönderebilirsin. Kapıdan ücretsiz teslim alıyor, kapıya kadar getiriyor.
Servise gönderdik ve 1 gün içinde cihazı onardıklarını söylediler. Resmi ASUS Yetkili servisi olmasına rağmen, modemi yenisiyle değiştireceklerine, neden onarım yaptılar ki? Hem o modemi nasıl onarabilirler? Lehim gibi işler cihazın ömrünü azaltmaz mı? Lehim yaptıklarını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı