Asus DSL AC68U ile fiber internet kullanılabilir mi?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Fiber için başvuru yapcam. Apartman ve belki yan apartman ile imza toplamayı düşünüyorum. Umut bu ya belki gelir koskoca İstanbul'da fiber altyapı yok. Ümraniye Namık Kemal'e gelir belki seçim var diye tüm yolları yaptılar. Fiber döşemeden hem de. Bunun için de TürkNet sitesinde hız testi yaptım. Bana 35 Mbps 3 upload isterseniz hattınız 75 Mbps 4 upload destekliyor 10 TL fark ile geçebilirsiniz yazıyor. Dediği hızı alırsam üst pakete geçeceğim.

Buna güvenerek yeni modem almak istiyorum. Marka modemler pek kaliteli değil. Örnek: ZTE, Airties, Everest gibi. Gözümde Asus marka modeller var kaliteli ve dışarıdan bağlantı ile indirme yapılıyormuş. Asus DSL AC68U'da karar kıldım. Ama fiyatı 499 TL'den 1000 TL'ye çıkmış. Letgo'da baktım orada biri satıyordu neden satıyorsunuz dedim. Fiber desteği yok dedi ben incelemesini izledim var diyordu Technopat incelemesinde. Kafam karıştı. Fiber belki gelirse fiber destekli olsun gelene kadar VDSL destekli kullanırım diyordum. Ne yapmalıyım? Bu modemi almalı mıyım? Fiber gelirse güncelleme ile Asus verir mi bu modeme? Bir yazıda okudum. LAN portunun birini WAN için RJ45 portu atanıyormuş doğru mu? Fiber olur mu, kullanan yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
WAN destekli porta fiber RJ45 takıp PPPoE bilgilerinizi girmeniz yeterli olur.

Eğer fiber hizmeti alacağınız firma size PPPoE bilgilerini verirse sıkıntısız bir şekilde kullanabilirsiniz. Fakat fiber bağlantıda Superonline ve Türk Telekom bu bilgileri size vermiyor, dolayısıyla sadece onların verdiği modemi kullanabiliyorsunuz. Fakat Millenicom, Netspeed, Netgalaksi, Oris Telekom gibi aracı/taşeron firma olarak fiber hizmeti alabileceğiniz firmalar PPPoE bilgilerini size veriyor ve istediğiniz modemi kullanabiliyorsunuz. Vodafone da bildiğim kadarıyla bu bilgileri veriyor, kesin emin olmamakla beraber. En kötü router olarak kullanırsınız size verdikleri vasat modeme WAN portundan bağlayıp ama yine de kullanırsınız merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…