Asus DSL N14U akıllı TV internete girmiyor?

turhill

Hectopat
Yer
!StanBOL
Daha fazla  
Meslek
Kafama Göre Takılıyorum
Merhaba.

Aztech EN5008 dsl modem bozuldu. Ben de Asus dsl n14u aldım. Şekli şimali çok güzel. Wifi 2Dp olmasından çekindim fakat wifi n bandında çalıştırıyorum. 2 telefon, 1 netbook çok güzel sıkıntısız çalışıyor. Fakat Samsung akıllı tv de bir modeme bağlanıyor fakat iğnternet almıyor. Mesela netbook kapatınca Televizyon internete bağlanıyor modem üstünde ki usb den resim, video 1080p gösteriyor. Ama 3 cihaz bağlanınca internet kesiliyor televizyonda.
Bunun sebebi ne olabilir?
---
2.Gün hala aynı.
Televizyona el ile ip verdim. Televizyon hala daha aynı. Modeme bağlanıyor fakat internete girmiyor.

Acaba modemin antenlerini güncellesem olur mu? 2Dp antene mesela 5 db alsam taksam sonuçta sökülebilen antenler.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Yine de deneyin derim. Bu arada F/W güncel mi ? QoS falan açmış mıydınız ?

kısaca belirteyim. Modemi paketinden çıkardım. Kullanıcı adımı ve şifremi wifi adını şifresini değiştirdim. Mac adreslerini yazıp tüm cihazların filitreyi etkinleştirdim. USB taktım resimleri ve videoları paylaşıma açtım. Yaptığım işlemler bunlar. Fazla sağını solunu kurcalamadım. Son olarak da wifi b/g durumunu sadece n standardı olacak şekilde ayarladım.
Diğer ayarları daha keşfetmeden bu tv sorunu çıktı ortaya.

Sadece N değil de otomatik olarak ayarlayın. Bir de MAC filtresini kaldırın.

Evet dediklerinizi akşam yaptım. Fakat misafirlerden geri dönüş yapamadım.

Modemi salona koyunca çok güzel sorunsuz çalışıyor. Fakat modemi geri odaya taşıdım. Aynı şekilde. Antenden olduğunu düşünüyorum. Wifi sinyalini çok 3 bağlantı gelince alamıyor. fakat aynı odaya koyunca sıkıntı yok.
Yarın boş zamanım da 2Db olan anteni güncelleyeceğim. Sorun bu. On metreyi gidemiyor sinyali. Dandik Aztech şuan 65 liradan satılıyor o bile 3Db anten ile sıkıntısız çalıştırıyordu.
Asus teknik desteği de aradım dediler ki bu durumu yaşıyorsanız yüsek desibelli anten takabilirsiniz dedi.
İki girişlüya bir tane alırsam olur mu yoksa iki tanemi almalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…