ASUS DSL-N17U Root Yetkisi Alma

Makaleler
7
Ben ASUS DSL-N17U modemim var. SCP, SSH ile bağlanıyorum ama sadece okuma iznim var o da root yetkisi değil, dosya ayarlarını değiştiremiyorum. Modem'in root sahipliğini nasıl alabilirim ya da ASUS firmware'i indir yerinin orada MD5 kodu yazıyor, onunla Firmware dosyasını şifresini nasıl çözüp Merlin gibi yazılımın içeriğini değiştirebilirim?

Exploit-db'ye bir bakın bakalım bulabilecek misiniz bir şeyler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce hiç modem Firmware hack işlemi yaptığımı hatırlamıyorum. Ama biraz araştırdım ve sana şu bilgileri verebilirim:

• Öncelikle burada modemde mevcut BusyBox sürümü gibi birçok bilgiyi edinmeni sağlayan komutlar mevcut: Full controlling the ASUS router via command line
  • Eğer modeme kendi Firmware'ini yazmak istiyorsan önce mevcut Firmware sürümünü Reverse Engineering ile çözmen gerek. Bunun için de Binwalk gibi yazılımlar kullanabilirsin: ReFirmLabs/binwalk
  • Her şeyi yaptın ve kendi Firmware sürümünü hazırladın, peki nasıl yazacaksın? İşte bu noktada modemin üstünde JTAG portunu bulacaksın.
Kolay gelsin. Happy hacking!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…