Asus Dual 1660 Ti yükte 86 derece

zoro043

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Yaklasik 2 ay önce PC topladim özellikleri;

Sistem: ASUS Dual 1660 Ti / 600W PSU / i5 9400f / 1X16 GB RAM / B360M ASUS Prime / 128 GB SSD / 1TB HDD

Yapılan hatalar;

Hata 1: Ekran kartinin modelini arastirmadan aldim ve aldiktan sonra kronik sorunlu oldugunu ogrendim (Bosta 38 derece, yukte 86-87 derece)

Hata 2: 2666MHz Anakart almak

Hata 3: 2666MHz Anakartın yanına 3000MHz RAM almak

Hata 4: 1X16 GB RAM almak (2X8 GB RAM'lere gore 10-15 FPS dusuk aliyorum)

Bonus hata: 2 RAM slotlu anakart almak (Bu cokda hata sayılmaz)

Keske alamdan önce arastirsaydim diyorum su an PC'yi aldigimdan beri oyun oynayacigma bu sorunlarin cozumunu ariyorum hevesim resmen yarida kesildi.

Bu durumda benim icin buyuk bir tecrube oldu her seyde bir hayir vardir.

Not: Yukarida en fazla rahatsiz oldugum hata 1. Hatadir keske MSI falan alsaydim.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Inno 3D, sorsak herkes alma alınmaz bilinmeyen marka vs. der (monster kasası düşünce kırılır asus msi kırılmaz diyen tayfa..)
1660ti Inno 3D, fanlar auto %45 i geçmiyor, kart hiçbir zaman hiçbir oyunda 69dereceyi geçmedi.. uzaymontaj sistemim ve ekran kartı fan sesi duyulmuyor, cpu coolerım 700rpm de dönerken daha fazla ses çıkarıyor(Nic C4), asus ve msi ın bazı aşırı dandik bloklu modelleri maalesef böyle, karta undervolt yaparak ya da downclock yaparak performanstan biraz kısıp sıcaklığı indirebilirsiniz ya da sistem kasada ise hava sirkülasyonunuzu iyileştirip bir nebze düzeltebilirsiniz.(şahsi fikir ve önerilerimi verdim)
En ucuz 1660ti yazmayı unutmuşum.. Turbo ile 1920-1860 MHZ arası çalışıyor yazmayı da unutmuşum..(asla düşmüyor)

Afterburner'dan fan ayarı yapmak, undervolt, kasaya fan ilavesi dışında aklıma bir şey gelmiyor.

Afterburner'dan fan ayarı yapmak, undervolt, kasaya fan ilavesi dışında aklıma bir şey gelmiyor.
Ekran kartini satip Rog Strix 1660 Ti modelini almaya kara verdim uğraşamam artik 2 aydir dogru durust oyun oynayamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…