ASUS Dual 3060 Ti V2 ve V1 farki ne?

lixiri

Decapat
Selam herkese İncehesap'tan bir PC alacagim da ekran karti seceneklerinde ASUS Dual 3060 Ti V1 var internette kartin incelemelerine bakmaya calisiyorum cogu yerde V2 var. V1 ve V2 arasinda sogutma farki olur mu V1 ve V2 arasi performans farki olur mu vs farkliliklari anlatabilir misiniz? Bakmak isterseniz iki karti da biraktim.
V1.
V2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dış görünüş olarak bariz fark var. Ancak esas fark belleklerde. V2 olan GDDR6 belleklere sahipken V1 olan GDDR6X belleklere sahip. Sadece ASUS için değil, GDDR6X bellekli 3060 Ti modelleri, GDDR6 olanlara kıyasla daha güncel bir model. Bu iki kart arasında bir miktar performans farkı var ve GDDR6X olan daha performanslı ama uçurum bir fark yok. ASUS'un güncel olana neden V1 dediğini bilmiyorum ama güncel olanı, yani V1'i alabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dış görünüş olarak bariz fark var. Ancak esas fark belleklerde. V2 olan GDDR6 belleklere sahipken V1 olan GDDR6X belleklere sahip. Sadece ASUS için değil, GDDR6X bellekli 3060 Ti modelleri, GDDR6 olanlara kıyasla daha güncel bir model. Bu iki kart arasında bir miktar performans farkı var ve GDDR6X olan daha performanslı ama uçurum bir fark yok. ASUS'un güncel olana neden V1 dediğini bilmiyorum ama güncel olanı, yani V1'i alabilirsin.
hocam attigim linkte v1 de gddr6x var v2 sinde yok bi yanlisiniz olmasin

hocam attigim linkte v1 de gddr6x var v2 sinde yok bi yanlisiniz olmasin
Sitede yazmıyor ama sen deyince Google'a yazıp bakayım dedim. Durum dediğin gibiymiş. ASUS'un isimlendirmesi kafamı karıştırdı. ASUS'un modeline göre V1'i, başka bir marka almak istersen de GDDR6X modeli alabilirsin. Hatta üstteki mesajımı da buna göre düzenleyeyim.

Son düzenleme:
Sitede yazmıyor ama sen deyince Google'a yazıp bakayım dedim. Durum dediğin gibiymiş. ASUS'un isimlendirmesi kafamı karıştırmış. ASUS'un modeline göre v1'i, başka bir marka almak istersen de GDDR6X modeli alabilirsin. Hatta üstteki mesajımı da buna göre düzenleyeyim.

Peki hocam sogutma acisindan pek fark olur mu V2 ve V1 arasi ayrica internette V1'in OC versiyonundaki OC clock V2'den daha az pek fark ettirirmi.

Peki hocam sogutma acisindan pek fark olur mu V2 ve V1 arasi ayrica internette V1'in OC versiyonundaki OC clock V2'den daha az pek fark ettirirmi.
Fabrika çıkışlı O.C. modellerde ciddi bir performans farkı yok. Bir şey daha var ki V1 olanın bariz, fanları daha büyük. Bu da daha iyi bir soğutma performansı demek düz mantık bakarsak. Daha çok performans istiyorsan RX 6700 XT ya da 6750 XT alabilirsin. Muhtemelen 3060 Ti'ye yakın fiyata bulabilirsin.

Fabrika çıkışlı O.C. Modellerde ciddi bir performans farkı yok. Bir şey daha var ki V1 olanın bariz, fanları daha büyük. Bu da daha iyi bir soğutma performansı demek düz mantık bakarsak. Daha çok performans istiyorsan RX 6700 XT ya da 6750 XT alabilirsin. Muhtemelen 3060 Ti'ye yakın fiyata bulabilirsin.

Peki hocam teşekkür ederim iyi gunler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı