Selam herkese İncehesap'tan bir PC alacagim da ekran karti seceneklerinde ASUS Dual 3060 Ti V1 var internette kartin incelemelerine bakmaya calisiyorum cogu yerde V2 var. V1 ve V2 arasinda sogutma farki olur mu V1 ve V2 arasi performans farki olur mu vs farkliliklari anlatabilir misiniz? Bakmak isterseniz iki karti da biraktim.
V1.
The ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti OC Edition 8GB GDDR6 features Axial-tech fan design, 0dB technology, Dual BIOS, Auto-Extreme Technology, metal backplate, a 144-hour Validation Program, and more.
Dış görünüş olarak bariz fark var. Ancak esas fark belleklerde. V2 olan GDDR6 belleklere sahipken V1 olan GDDR6X belleklere sahip. Sadece ASUS için değil, GDDR6X bellekli 3060 Ti modelleri, GDDR6 olanlara kıyasla daha güncel bir model. Bu iki kart arasında bir miktar performans farkı var ve GDDR6X olan daha performanslı ama uçurum bir fark yok. ASUS'un güncel olana neden V1 dediğini bilmiyorum ama güncel olanı, yani V1'i alabilirsin.
Dış görünüş olarak bariz fark var. Ancak esas fark belleklerde. V2 olan GDDR6 belleklere sahipken V1 olan GDDR6X belleklere sahip. Sadece ASUS için değil, GDDR6X bellekli 3060 Ti modelleri, GDDR6 olanlara kıyasla daha güncel bir model. Bu iki kart arasında bir miktar performans farkı var ve GDDR6X olan daha performanslı ama uçurum bir fark yok. ASUS'un güncel olana neden V1 dediğini bilmiyorum ama güncel olanı, yani V1'i alabilirsin.
Sitede yazmıyor ama sen deyince Google'a yazıp bakayım dedim. Durum dediğin gibiymiş. ASUS'un isimlendirmesi kafamı karıştırdı. ASUS'un modeline göre V1'i, başka bir marka almak istersen de GDDR6X modeli alabilirsin. Hatta üstteki mesajımı da buna göre düzenleyeyim.
Sitede yazmıyor ama sen deyince Google'a yazıp bakayım dedim. Durum dediğin gibiymiş. ASUS'un isimlendirmesi kafamı karıştırmış. ASUS'un modeline göre v1'i, başka bir marka almak istersen de GDDR6X modeli alabilirsin. Hatta üstteki mesajımı da buna göre düzenleyeyim.
Fabrika çıkışlı O.C. modellerde ciddi bir performans farkı yok. Bir şey daha var ki V1 olanın bariz, fanları daha büyük. Bu da daha iyi bir soğutma performansı demek düz mantık bakarsak. Daha çok performans istiyorsan RX 6700 XT ya da 6750 XT alabilirsin. Muhtemelen 3060 Ti'ye yakın fiyata bulabilirsin.
Fabrika çıkışlı O.C. Modellerde ciddi bir performans farkı yok. Bir şey daha var ki V1 olanın bariz, fanları daha büyük. Bu da daha iyi bir soğutma performansı demek düz mantık bakarsak. Daha çok performans istiyorsan RX 6700 XT ya da 6750 XT alabilirsin. Muhtemelen 3060 Ti'ye yakın fiyata bulabilirsin.