ASUS Dual GeForce GTX1650 OC mini 4 GB GDDR6 ekran kartı nasıldır?

Bütçe
10000

pccahili101

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, Nakit paranız varsa ben o karta o kadar para vermezdim , ikinci el rtx 2060 alırdım. hem cok iyi bir kart hemde 1650 gibi 1-2 sene sonra değişmek zorunda kalmazdım.
Hocam pclerden fazla anlamıyorum 2.el işinede girmek istemiyorum ilk pcm olacak 0 olsun istiyorum. Zaten çoğu zamanımı etsde geçiririm. İki tane soru sorucam 9-10k bütçeye hazır sistem bulur musunuz veya kendiniz toplar mısınız diğer sorumda bu bütçeye göre bir sistemde oyunlarda kaç fps alırım?

Hocam pclerden fazla anlamıyorum 2.el işinede girmek istemiyorum ilk pcm olacak 0 olsun istiyorum. Zaten çoğu zamanımı etsde geçiririm. İki tane soru sorucam 9-10k bütçeye hazır sistem bulur musunuz veya kendiniz toplar mısınız diğer sorumda bu bütçeye göre bir sistemde oyunlarda kaç fps alırım?
Sistemin fiyatı hazır sistem için uygundur uğraşmak isterseniz daha ucuza mal etmeniz mümkün tabi ki de ancak pişman olacağınızı sanmıyorum.sisteminizin işlemcisi 10.nesil bu fiyata ryzen 5 veya en az i5 olsa daha iyi olurdu anca dediğim gibi 10.nesil olduğu için açamayacağı oyun yoktur piyasadaki her oyunu oynatır ramlariniz 16 gb bu da her oyun için yeterli ekran kartınız güncel orta seviye bir kart cyberpunk gibi çok ağır güncel oyunları ultra veya yüksek ayarlarda kartınız yüzünden oynayamayabilirsiniz ancak sisteminde amacı zaten her oyunu ultra grafiklerde oynatması değil piyasadaki her oyunu iyi bir fps değeri ile oynarsın sorun yok en üst segment oyunları ise orta ayarlarda oynarsın.ETS 2 oynuyorum demiştin onuda 60fps+ ultra 1080p çok rahat oynarsın tahminimce.

Asus Dual GeForce GTX 1650 Mini OC Edition 4GB GDDR6
Arkadaşlar ilk kez PC alacağımda bu ekran kartı nasıl? ETS Valorant CS gibi oyunlarda kaç FPS verir?
Bir de;
PC HOCASI-GG1 / INTEL i3-10100F / ASUS GeForce DUAL GTX 1650 MINI OC 4GB / 16GB RAM / 250GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu PC alınır mı? 9-10k arasında bütçem var daha iyisini önerebilir misiniz?
ben eğer o kadar param varsa biraz daha bekler 11-12 civarına bütçeyi biraz aşarak sizinkinden en az 1.5kat performanslı şöyle bir sistem toplardım indirimlerle paylaştığım sistemi 10-11 k civarına itopya gibi sitelerden bulabilirsiniz

ekran kartı rx6400

işlemci ryzen 5 4500 3.60ghz (1200pin)

anakart h410m (1200pin)

ram 8x2

kasa 500w psu rgb

ssd m2 500gb msi

buda benim fikrim.

Son düzenleme:
Sistemin fiyatı hazır sistem için uygundur uğraşmak isterseniz daha ucuza mal etmeniz mümkün tabii ki de ancak pişman olacağınızı sanmıyorum. Sisteminizin işlemcisi 10.nesil bu fiyata Ryzen 5 veya en az i5 olsa daha iyi olurdu anca dediğim gibi 10.nesil olduğu için açamayacağı oyun yoktur piyasadaki her oyunu oynatır ramlariniz 16 GB bu da her oyun için yeterli ekran kartınız güncel orta seviye bir kart Cyberpunk gibi çok ağır güncel oyunları Ultra veya yüksek ayarlarda kartınız yüzünden oynayamayabilirsiniz ancak sisteminde amacı zaten her oyunu Ultra grafiklerde oynatması değil piyasadaki her oyunu iyi bir FPS değeri ile oynarsın sorun yok en üst segment oyunları ise orta ayarlarda oynarsın. ETS 2 oynuyorum demiştin onu da 60FPS+ Ultra 1080p çok rahat oynarsın tahminimce.

Ben eğer o kadar param varsa biraz daha bekler 11-12 civarına bütçeyi biraz aşarak sizinkinden en az 1.5kat performanslı şöyle bir sistem toplardım indirimlerle paylaştığım sistemi 10-11 k civarına İtopya gibi sitelerden bulabilirsiniz

Ekran kartı RX6400

İşlemci Ryzen 5 4500 3.60GHz (1200pin)

Anakart H410M (1200pin)

RAM 8x2

Kasa 500W PSU RGB

SSD M.2 500GB MSI

Bu da benim fikrim.

Önerileriniz için çok teşekkürler ama bütçemi daha aşamam çünkü monitörde alacağım. Ekran kartı beni 3-4 sene götürür mü? Bir de resimdeki +192TL'lik ekran kartını seçiceğim gibi gözüküyor. Son olarak da ben bu PC'de beni 1-2 sene içerisinde değişmemi gerektirecek parça var mı?

Dosya Ekleri

• A23AA29B-107C-4948-AE15-947FE02998F7.png
    A23AA29B-107C-4948-AE15-947FE02998F7.png
    181,5 KB · Görüntüleme: 41
Önerileriniz için çok teşekkürler ama bütçemi daha aşamam çünkü monitörde alacağım. Ekran kartı beni 3-4 sene götürür mü? Bir de resimdeki +192TL'lik ekran kartını seçiceğim gibi gözüküyor. Son olarak da ben bu PC'de beni 1-2 sene içerisinde değişmemi gerektirecek parça var mı?
Ben 11-12 k sistem örnekleri verirken ryzen5 4500 ve 240 değilde 500gb ssd kullandım işlemciyi sistemdeki i3 10.nesil yaparsanız anakartda değişeceği için fiyatta düşer yani o fiyata rx6400 sistem toplamak gayet mümkün ancak yine dediğim gibi o sistemi alırsan sadece ekran kartı bir tık üzebilir rx6400e kıyasla yoksa oynadığınız oyunlara göre pişman olmazsınız her oyunu oynarsınız.

Ben 11-12 k sistem örnekleri verirken ryzen5 4500 ve 240 değilde 500gb ssd kullandım işlemciyi sistemdeki i3 10.nesil yaparsanız anakartda değişeceği için fiyatta düşer yani o fiyata rx6400 sistem toplamak gayet mümkün ancak yine dediğim gibi o sistemi alırsan sadece ekran kartı bir tık üzebilir rx6400e kıyasla yoksa oynadığınız oyunlara göre pişman olmazsınız her oyunu oynarsınız.
Hocam kendi kafamca bunu kurdum bu iyi mi?

Dosya Ekleri

• B4627519-1718-4CE8-99FC-8EF7D3110FE1.png
    B4627519-1718-4CE8-99FC-8EF7D3110FE1.png
    99,2 KB · Görüntüleme: 34
  • A42ABE25-4561-406D-BADE-BE456515DB81.png
    A42ABE25-4561-406D-BADE-BE456515DB81.png
    93,4 KB · Görüntüleme: 42
Hocam kendi kafamca bunu kurdum bu iyi mi?
Hocam kusuruma bakmayın ban aldığım için cevap yazamadım şimdi yazıyorum. eğer anakart ve işlemci uyumluysa sistem gayet ideal ancak kesinlikle tek ram 16gb almayın çünkü senin işlemcin çift kanal ile 1.5 hatta bazen 2 kat performans veren bir işlemci yani 16 yerine 8x2 yap böyle alma.

Hocam kusuruma bakmayın ban aldığım için cevap yazamadım şimdi yazıyorum. Eğer anakart ve işlemci uyumluysa sistem gayet ideal ancak kesinlikle tek RAM 16 GB almayın çünkü senin işlemcin çift kanal ile 1.5 hatta bazen 2 kat performans veren bir işlemci yani 16 yerine 8x2 yap böyle alma.

Teşekkürler hocam PC'yi hemen hemen artık kafamda belirledim. Bir şey soracağım evimdeki PS4 oynadığım televizyona PC'yi bağlasam monitör almasam bir sıkıntı yaşar mıyım?

Teşekkürler hocam PC'yi hemen hemen artık kafamda belirledim. Bir şey soracağım evimdeki PS4 oynadığım televizyona PC'yi bağlasam monitör almasam bir sıkıntı yaşar mıyım?
PS kol ile oynandığı için gecikme hesaplanır ve dualschoklar erken tepkime verir pc ye före hatta oyunlar bile ona adapte edilmiştir çünkü televizyonların çok yüksek gecikme süreleri vardır hele de bir fps oyununda bu çok büyük bir sorun demek oyuncu monitörlerinde gecime 0,1-0,2 milisaniye normal monitörlerde 1milisaniye civarı iken bu televizyonlarda 8-10 milisaniyeye kadar çıkmakta saniyenin 10da 1i gerçekten çok yüksek zaten bu yüzden monitörler var konsollar pcden daha farklı işler.(fps oyunu ve online oyun oynamaz isen televizyonun gecikmesi düşük yeni ve kaliteli ise single oyunlar da sorun olmaz ama cs gibi bir oyunu klavye mouse ve tv ile oynamak neredeyse işkence,ayrıca ps gibi oyun kolu ile oynarsan da gecikme düşer gibi hissettirir ama yinede çok mantıklı değil)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı