4000-5000 TL bandında sıfır olarak bulunabilecek standart kart. Ancak fiyatını hak eden bir model değil. Ben şahsen bu kartın alınmasını önermiyorum. Şu an bile oyunlarda bocalayan bir kart ve bu kadar para verdikten sonra 1-2 yıl içerisinde 1080P'de bile ciddi sıkıntı yaşatmaya başlayacaktır. En az 1650 Super'den aşağısı önermiyorum. Bunun yerine ikinci el 1050 Ti daha iyi iş görecektir. 1000-1500 TL aralığında bulunabilir.
Normal şartlarda bende ikinci el tercih edilmesini önermem ama şartlar göz önüne alınırsa piyasa düzelene kadar idare etmek için girilebilecek bir risk. Ek olarak kartı almadan önce gerekli testleri yaptırırsan bir sorun yaşama şansını azaltmış olursun ama sıfır bile alsan teknoloji işi biraz şansa bağlı. Sorun çıkacaksa yine çıkacaktır.
AliExpress'ten pek almanı önermem. En azından çok pahalı ürünler olmamalı. Sahibinden veya diğer Türk sitelerinden alışveriş yaparsan satıcıyla daha rahat anlaşabilirsin. AliExpress'ten alacağın ürünün garantisi normalden daha az olacaktır ve bozuk çıkarsa muhatap bulamazsın.
Fake GPU olayları epey arttı AliExpress'ten kart alınmamalı. 2.el testlerini yapıp alabilirsiniz. Fakat şunu da söylemek lazım GTX1650 yeterli görünebilir, ileri zamanlarda 1080P de takılmalar yaşatacaktır. Bu yüzden başlarken GTX1650 Super ile başlamak daha mantıklı olur.
4000-5000 TL bandında sıfır olarak bulunabilecek standart kart. Ancak fiyatını hak eden bir model değil. Ben şahsen bu kartın alınmasını önermiyorum. Şu an bile oyunlarda bocalayan bir kart ve bu kadar para verdikten sonra 1-2 yıl içerisinde 1080P'de bile ciddi sıkıntı yaşatmaya başlayacaktır. En az 1650 Super'den aşağısı önermiyorum. Bunun yerine ikinci el 1050 Ti daha iyi iş görecektir. 1000-1500 TL aralığında bulunabilir.