ASUS Dual RTX 2060 tek fanı %100 dönüyor

ggaiden

Centipat
Merhabalar, sistemim:
  • Ryzen 3600
  • ASUS Prime B450M-K
  • ASUS Dual RTX 2060
  • Crucial 16 GB Ballistix sport at 3000MHz
  • High Power 600W Gold 80Plus
  • Toshiba 500GB SSD
Sistemi yeni almıştım, 5 gün falan kullanıp ilk başta içinde olan Xigmatek PSU'yu değiştirmiştim. High Power almıştım. Belki de ondan sonra başladı, emin değilim açıkçası. PC açılırken ya da resetlerken deli gibi fan sesi geliyor PC'den ve bugün kontrol ettiğimde ekran kartının 2. fanın döndüğünü fark ettim. Diğer fanlar da dönüyor mu anlamadım açıkçası. Çünkü ekran kartı 60'ı geçmeden fan çalıştırmıyor. Diğer hepsi açıldığı gibi çalışıyor. Kısaca PC açılırken ekran kartı fanının bir tanesi tam devir dönüyor, birisi duruyor ama oyunlarda falan problem yok. Maksimum 76 dereceyi gördüm, FurMark'ta 77'yi gördüğü gibi düşürüyor ısıyı, fanlar maksimum %65'i gördü. Yani çalışmasında bir problem yok ama açılıştaki olayda tek fanın dönmesi beni huzursuz ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz durum ben ekran kartına OC yapınca oluyor, resten sonra ani fan hızı artıp düşüyor. Manuel olarak müdahale edin. Kendi ısı profilinizi oluşturun bence. Atıyorum 60 derecede %30 fan hızı gibi.

Dediğiniz durum ben ekran kartına OC yapınca oluyor, resten sonra ani fan hızı artıp düşüyor. Manuel olarak müdahale edin. Kendi ısı profilinizi oluşturun bence. Atıyorum 60 derecede %30 fan hızı gibi.
hocam sizinde tek fan mı dönüyor açılırken. sorun olur mu acaba geri duruyor açılınca ama kafaya takıyorum işte. açıkcası hiç dediklerinizi yapmadım hangi programı önerirsiniz.

hocam sizinde tek fan mı dönüyor açılırken. sorun olur mu acaba geri duruyor açılınca ama kafaya takıyorum işte. açıkcası hiç dediklerinizi yapmadım hangi programı önerirsiniz.
Ben de aynı karttan yok. OC yapıyorsan OC yapmadan stok şekilde dene ekran kartını.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı