ASUS Dual RX 6700 XT sorunlu mu?

Makaleler
6
Yer
Starling City
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;
R5 5600 - 4.7 GHz OC

Fan;
ID-COOLING SE-224-XT White

Anakart:
Gigabyte B550M DS3H

Ekran Kartı;
PowerColor Red Devil RX 6900 XT

Bellek;
GSKILL RipjawsV 4x8GB Siyah 3200Mhz DDR4 CL16

Depolama SSD;
Patriot Burst 480GB 560/540 MB/s
Samsung 870 Evo 250GB 560/530 MB/s
Kioxia Exceria G2 1TB 2100/1700 MB/s

Kasa/Güç Kaynağı;
Revenge Beyaz Terranova
MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold
Meslek
Green Arrow
Merhaba. Toplam 4 farklı tanıdığıma RX 6700 XT sistem satın aldırdım. Hepsinin yaşadığı ortak sorunlar var. Oyun oynarken bilgisayar takılıp kalıyor, kapanıyor, reset atıyor. Hepsinde de ASUS Dual modeli vardı. Bu sorunu internette araştırırken fark ettim. Sosyal'de sorun çözümü için konu oluşturan herkes ASUS Dual modeli ile bu sorunu yaşamış. Sosyal dışı sitelere de baktım. Bu sorunu yaşayanların hepsi ASUS Dual kullanıyor.

Almayı düşünen varsa kendisini garantiye almak adına farklı bir modele yönelmesini tercih ederim.

Benzer konularda direkt çıkan ilk konu şu:

Forumda 6700 serisi kart kullanıp problem yaşamayanlar vardı. Belli ki ASUS Dual modelinde bir şeyler var.

Asus bu sene ne yaşıyor aga? Anakartından tut laptobuna, ekran kartından wifi alıcısına kadar her şeyi sıkıntılı. Dikkatli olmak lazım.

Benim arkadaşlarım da aynı markayı aldı hazır sistem olarak kendileri dediğiniz sıkıntıları bizzat yaşadı ama, ben gidip baktığım zaman kafalarına göre BIOS ayarı ve ekran kartı ayarlarını kurcalamışlar işlemci çok ısınıyor diye, undervolt vs yapmışlar BIOS rest ve yeniden driver kurunca sorunları düzeldi artık yapmıyormuş.

Forumda 6700 serisi kart kullanıp problem yaşamayanlar vardı. Belli ki ASUS Dual modelinde bir şeyler var.

Her sorun konusuna girdiğimde ASUS Dual görünce ben de ondan şüphelendim.

Dual kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Çevremde yaşayanda görmedim. AMD Ekran kartları güç konusunda nazlı kartlar. Bu yüzden iyi bir PSU'ya sahip olmalısınız.

Dual kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Çevremde yaşayanda görmedim. AMD Ekran kartları güç konusunda nazlı kartlar. Bu yüzden iyi bir PSU'ya sahip olmalısınız.

FSP 650W kullanıyor 4 arkadaşım da.

Xfx kullanıcısı olarak böyle bir sorun yaşamadım. Arkadaşımda yazdığın model var onunda böyle bir sorunu olmadı. Ayrıca ben 650w, arkadaşım ise 550w psu kullanıyor. Genel itibariyle eski ekran kartımdan da asus sevdiğim bir marka. Tercih etmeme sebebim xfx in daha ucuz olmasıydı.

Oyun oynarken bir anda sistemin kilitlenmesi donup kalma sorununu bu ara bende yaşamaya başladım fakat benim kartım MSI RX 5500 XT. Farklı sürücüler denedim fakat düzeltemedim. OCCT ve birkaç test programı ile sistemimin her zerresini test ettim. Test esnasında en ufak bir sorun yok. Hatta ekran kartını da test ettim OCCT ve FurMark ile bu kilitlenme ve donup kalma sorununu test yaparken 1 kere bile yaşamadım. Oynadığımız oyunlardan mı kaynaklanıyor acaba bilmiyorum ki. Bu aralar NFS Heat oynuyorum bazen 1 saat sonra bazen 3-4 saat sonra bir anda sistem kilitleniyor bazen kilitlendikten sonra bitmek bilmeyen bir dırrrrr sesi başlıyor. Kasadan reset tuşuna basmadığım sürece bitmiyor zaten. Klavye mouse falan da çalışmıyor tabii o esnada. Bu sıkıntı kafayı yedirtecek bana. Oyun oynama zevkim kalmadı.

Sınıfta birinde vardı. Her gün AMD'ye saydırmasına dayanamayıp dedim getir sistemi bakayım çözeyim. Çocuk bir OC yapmış sisteme, gözlerim kanadı. Varsayılan ayarlarda bir sorununu görmedim, çenesini de duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…