ASUS Dual RX580 Isınma Sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xbox Series X - iPhone 13 White 128GB
Meslek
Satış Operasyon Uzmanı
Arkadaşlar boştayken gayet iyi 34 derecelerde fakat oyuna girdiğimde yükte 80'lere geliyor benzer bir sistemde 69 70'i geçmeyen bir ekran kartı bende neden bu kadar dereceleri görüyor çok sıcak bir yerde değilim makine yerde değil.Buradaki linkte örnek burada sistemi toplayan arkadaşla aynı ekran kartı fakat bende sıcaklık daha fazla takılacak bir konu değil gibi ama aşırı kafamı kurcalıyor. Yani sitedeki undervolt işlemini gerçekleştirdim yine etki etmedi. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Öncelikle kasanızın hava akışını bi kontrol edin fanları filan. Undervolt doğru yaptınız mı normalde sıcaklığa etki etmesi lazım. Radeon programından fan ayarı yapabilirsiniz. Ayrıca kartın mhz ve güç limitini biraz düşürerek ortalama 7-8 derece sıcaklığı düşürebilirsiniz.

Bazen bendede dediğin durumlar oluyor.Fakat bende anlamadım.GTA 5,Witcher 3 gibi oyunları oynarken çalışmayan fanlar borderlands oynarken bir anda çalışabiliyor.

Oyunlarda V-Sync açın fazla yormadığı için sıcaklık etki ediyor PUBG Lite Max FPS'i 300'den 100'e alınca sıcaklık 80'den 55'e düştü

Sorun yok bu arada. RX 580 için çok normal değerler. Eğer kasanız inanılmaz iyi hava akışına sahipse o zaman bilemicem ama.

FPS sabitlemenizi öneririm, bende de aynı marka model var ve şu ana kadar en fazla 70 dereceyi gördüm o da 1 2 saat falan The Forest oynamıştım ayrıca Radeon chill kullanıyorum rekabetçi oyunlarda tavsiye ederim çok etki ediyor.

Tamamen kendi takıntım yani onun farkına vardım hastalık boyutuna gelmiş bende neredeyse dur demek lazım insanın kendisine teşekkürler arkadaşlar. Kasa Cooler Master MB501L modeli kendi aldığım Thermaltake Litepower 650 W psu var. Sistem özelliklerimi yazayım sizlere
AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHZ 19MB
Asus B450M - K Prime AM4 Ryzen
Kingston HyperX Fury 16 GB 3000 Mhz DDR4 8x2
Toshiba 240 GB SSD
Seagate Barracuda 1 TB HDD
Asus Dual RX580 O4GB 256 Bit
Cooler Master MB501L Midi Tower
Thermaltake LitePower 650W 80+

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…