ASUS Dual RX6600 ekran kartına OC yapmak gerekli mi?

yasin dağaşan

Decapat
Daha fazla  
Şu anda kullandığım ayarlar bu şekilde. Herhangi öneriniz var mı? Böyle kullanmaya devam edeyim mi? AMD software kendi 10 dakikalık stress testinde 53 dereceyi geçmedi. Şu an sistemde yüklü tek oyun Valorant ve ortalama 1 saatlik oynanışta 56 derece üstünü görmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece Valorant oynayan bir kullanıcı için overclock ayarı çok gereksiz bir işlem, boşuna kartı ekstra yormaya gerek yok.

Hiç gerek yok stabilitesini bile etkileyebilir bu yapmak istediğin, standart değerlerde kullan kartını. Bence OC eski tırışka kartlarda üstüne katarak kullanabilirlik için yapılır.

Kartın kendi ayarlarını bozmamanızı öneririm, zaten kart iyi bir kart, oc'ye çok gerek olduğunu düşünmüyorum.

UV+OC yapacaksan sorun olmaz lakin sadece FPS oyunları oynayacaksan hiç değmez, işlemciye OC yaparsan daha etkili olur.

UV+OC iyi olur, yapın, bu konuda çok sayıda video var, faydalı.

Gigabyte RTX 3060 Gaming OC 12G kullanıyorum, donanımla ilgili pek bilgim yok. OC nedir onu da bilmiyorum. düz kullanıyorum. bikaç akıl fikir versenize.

AMD kartlara fazla OC yapınca WattMan oluyor diye biliyorum. Valorant oyununda fazla FPS değişikliği olacağını sanmıyorum değmez bence.

Gigabyte RTX 3060 Gaming OC 12G kullanıyorum, donanımla ilgili pek bilgim yok. OC nedir onu da bilmiyorum. Düz kullanıyorum. Birkaç akıl fikir versenize.

Overclock demek. Yani hız aşırtma. Kartın bellek ve saat hızını stock halinden üstüne çıkartıyorsun böylelikle FPS artışı oluyor. Ama sandığın gibi devasa artışlar olmuyor. Olması gerekenden hızlı çalıştığı için daha fazla ısınabilir ve fazla yaparsan hatalarla karşılaşabilirsin.

Ekran kartına OC tamamen gereksiz bir işlem. Oradan alacağın 5 FPS zaten, oyunda gölgeleri yüksek ten ortaya çeksen fazlasını alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…