Asus F541 Klavyesi Bozuldu ve Teknik Servise Değiştirtmek

adnanyc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Asus F541 modelli laptopumu yavaş bulduğumdan garantisi olduğu halde çok yetersiz kaldığı için 8 GB RAM ve DVD ROM'u söküp 250 GB SSD takviyesi yaptım. Neyse 1-2 ay sonra laptop çok ısındığından içini temizleme kararı aldım içini açtım kurutma makinasıyla temizledim tam kapatırken klavye anakart arasındaki kabloyu takarken yanlışlıkla biraz bastırdım ve anakart bağlantı yeri tahriş oldu laptopu açtım fakat bazı tuşları çalışmıyordu.

USB ıle kullanmaya başladım fakat açma tuşu klavye ile birleşik oldugundan zamanla daha da yıprandı ve tamemen soket bozuldu. Laptopun anakartındaki klavye soketinin bozulduğundan eminim ismi de "Keyboard connector clip"miş internette değişimine ait videolar var.

Neyse servise yolladım çıkarttıkları listede 3020 TL anakart 110 TL klavye 70 TL de servis ücreti istediler. Fakat zezen laptopun kendisi 1800 TL Ve yapmaları gereken işlem soketi ve klavyeyi değiştirmek adamlar 3200 TL para istiyor. Tüketici haklarına başvurduk yarın laptopu elektronikçiye götüreceğim orada kontrol filan edeceklermiş eğer onaylar ise laptopun yenisini veya ücretini vereceklermiş.

Benim su an ne yapmam adamlara ne söyleyip kendimi nasıl savunmam gerekıyor. Bilen kişiler yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapman gerekeni yapmissin. Maalesef boyle cogu markalar. Sony teknik servisin de calismistim eski telefon veya yenisi fark etmeksizin telefonun yari fiyati kadar fatura cikiyordu.

Senden aldığı anakartı da onarıp satarlar. Daha neler neler.
Oldu olacak komple sıfır laptop versinler ya o fiyata.

Sorun kullanıcı kaynaklı olsa da servis de onarım yapmakla yükümlü.
O parça değiştirilebiliyorsa da Türkiye'de yapabilecek yer sayılıdır.

Tüketici haklarına başvurduk yarın laptopu elektronikçiye götüreceğim orada kontrol filan edeceklermiş
Hakem heyeti bilirkişiye mi danışacak? Yoksa sen bireysel mi götüreceksin laptopu?

Çizgi Elektronik var. Asus un eski servisi. Hala (genel)servis desteği veriyorlarsa orayla bir iletişime geç. En azından konuyla alakalı bilgi alabilirsin.

Valla kagıtta bilirkişi yazıyor.Yarında dedikleri yere goturecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…