Merhabalar, 6 ay önce aldığım laptopda 2-3 formattan sonra genel bir yavaşlama söz konusu oldu. Boot süresi uzadı (20-30 saniyeden 1.5 2dk'lara kadar) Windows aşırı yavaşladı (masaüstünde açmaya çalıştığım her şey geç tepki vermeye başladı).
Oyunlarda FPS problemi yaşanmaya başladı. Yüksek FPS aldığım oyunlarda 10-15 saniye aynı FPS'i almaya devam etmeme rağmen oyun kasıyor. Örnek verecek olursam The witcher 3'de mediumda 55-60 FPS almama rağmen oyun kasıyor.
Bir de yeni farkettim laptop açılırken tırr sesi geliyor, harddiskden mi, fanlardan mı anlayamadım tam olarak. Sıkıntı nedir ne yapmam gerekiyor çözüm için?
Şimdiye kadar hiç SSD'li bilgisayarım olmadı, hep harddiskli bilgisayar kullandım ve format attım. Daha önce böyle birşeyle karşılaşmamıştım bende.
Oyundaki FPS sorununu hallettim bu arada merak edenler olursa diye açıklayayım, çok basit;
Steamden kullananlar oyunun dosyasında exe'sini bulup özellikler-uyumluluk-tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak yaparlarsa sorun çözülecektir. Her oyun için geçerlidir.