Arkadaşlar merhaba 2 sene once bir laptop aldım https://www.amazon.com/ASUS-IPS-Type-GeForce-Gigabit-FX505DT-ES73/dp/B086QZSLCP burada oldugu gibi ozellikler bu laptopun RAM'i 8 ben bunu 8x16 yapmak istiyorum yani 16 GB RAM daha eklemek istiyorum bir de 512 GB SSD dusundum darbogaz gibi sıkıntılar yasar mıyım ya da performansta bir artıs gorunur mu?
Dual channel yapınca FPS artışı olur fakat 2x8 işini görür. 24 GB RAM'e gerek yok. Darboğaz SSD veya RAM'de bulunmuyor. CPU-Z ile Memory ve SPD kısmını atar mısın? Bütçe belirtirsen toplam, SSD ve RAM önerebilirim.
8+16'da Flex channel olarak çalışır, Dual channel daha iyi performans artışı sağlar. CPU-Z indirip dediği kısımları atman gerekiyor, GPU-Z'yi muhtemelen yanlış yazdı.
Dual channel yapınca FPS artışı olur fakat 2x8 işini görür. 24 GB RAM'e gerek yok. Darboğaz SSD veya RAM'de bulunmuyor. CPU-Z ile Memory ve SPD kısmını atar mısın? Bütçe belirtirsen toplam, SSD ve RAM önerebilirim.
Şu anda 2x8 seklinde kullanıyorum 8 çıkarıp 16 yapsammı diye kararsız kalmıstım şu anda cozuldu sadece 512 GB SSD kendi laptop depolaması var 512 GB daha SSD almayı dusunuyorum.