ASUS FX505GD Laptop Alınır mı?

Finrod Felagund

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper G650 i7 1050
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi bir ekran kartına ve daha iyi bir CPU ya sahip Monster Abra A5V151.1 de düşünebilirsin. Ben almazdım. 1 TB Sata HDD veriyor Asus. Oysa Monsterda 480 GB SSD var. Üstelik Monster Abra serisinde 2 adet M2 Slot da var alırsın ilerde Nvme M2 SSD makine uçar.

Şimdi, Monster elbette tercihler arasında ama, Monster ucuza getirmek için malzemeden kırpıyor. Yani Asus A kalite metal kullanıyorsa kasada, Monster B kalite. Örneğin bazı Monster dizüstüler, touchpad'da sorun çıkarıyor. Bunları göz önünde bulundurmak lazım. Zaten oyun ve arşiv için uygun olanı sabit disktir. SSD'lerin ömrü sabit disklere nazaran çok daha uzun ama oyun için sabit disk kadar hazır değiller. Yalnızca çok sık oynanan ya da online oyunlar kurulabilir SSD'ye. Sabit disk şart.

Emin ol artık Asuslarda malzemeden kırpıyor 10 yıl öncenin makineleri ile şimdikiler bir değil. 480 GB lık bir SSD 1 TB lık bir HDD den pahalı. Gerekirse Monsterda ekletebilirsin SSD yerine M2li makine alırsın. Windowsu M2 ye kurarsın HDD ye oyun kurar oynarsın yine. Marka para ediyor bence ama tercih meselesi.
Asus N56VZ laptoba ve imzamdaki neredeyse full Asus sisteme sahibim. 3 ay önce klavyemi 1 ay önce anakartımı garantiye gönderdim arızadan ötürü ve değisti. Yani Asus da arıza veriyor. Monster arıza verirse onu da değiştirirler.

@Firehorse MK II Oyun için nasıl uygun olanı sabit disk oluyor? Bekleme ekranları sonsuz olsun diye mi? Yoksa açık dünya oyunlarında takılmadan geçilmesin diye mi? Recep ve Ali beyler videolarında defalarca, ''Bu oyun sabit diskte olduğu için takılmalar oluyor siz SSD'ye kurun oyunlarınızı'' dedi. Yanlış düşünüyorsunuz ve yanlış yönlendiriyorsunuz. Malesef güncel oyunların dinamikliğine karşı çok geri kalıyor sabit diskler.

Yanlış yönlendirme falan yok. Dikkali okursanız, "Yalnızca çok sık oynanan ya da online oyunlar kurulabilir SSD'ye." demişim. Şu forumda düzgün okumadan yazanlardan bıktım. Cidden bıktım. Anlamıyorsan 4 kere oku öyle yaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…