ASUS G531GT BQ29t CPU 95 derece

Wembellamy

Decapat
Merhabalar. İki aya yakın ASUS'un G531GT BQ29t modelini kullanıyorum. Cihazda i7 9750H - GTX 1650 ve 8 GB DDR4 2600 MHz RAM bulunuyor. Bilgisayarın kasa vs yapısı olarak fazlasıyla memnunum ancak şöyle bir sorun var, işlemci gereksiz fazla ısınıyor. Hangi oyunu oynadığım fark etmeksizin işlemci hep 90 ve 97 derece sıcaklık arasında dolaşıyor. Bu durum Turbo modunda veya performans modunda herhangi bir fark olmuyor işlemci yine 95 dereceleri görüyor. Ancak şöyle bir durum var bu kadar yüksek dereceler görmesine rağmen oyunlarda herhangi bir FPS düşmesi veya bilgisayarda mavi ekran hatası almıyorum. İnsanlar genelde bu sıcaklığa normal diyor ancak yeni bir notebook için 95 derece sıcaklığın normal olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda bir bilgilendirme sağlayabilirseniz çok sevinirim.

Bende de ASUS'un Ryzen7 4800H işlemcili laptopu var işlemci 95-100 derece arasında çoğu oyunda ve herhangi bir FPS düşmesi yaratmıyor o yüzden normal bu sıcaklıklar.

İşlemcinin dinamiğini bozabilecek bir sıcaklık miktarı bence hiç normal değil bu şekilde sık kullanımda 1 yıl sonra çok büyük bir performans kaybı yaşamaya başlarsınız.

İşlemcinin dinamiğini bozabilecek bir sıcaklık miktarı bence hiç normal değil bu şekilde sık kullanımda 1 yıl sonra çok büyük bir performans kaybı yaşamaya başlarsınız.
Bundan önce Dell 7577 kullanıyordum aşırı ısınma yüzünden garantide 3 kere falan anakart değiştirmiştim sanırsam. Bu bilgisayarında o yolda emin adımlarla ilerlediğini hissediyorum resmen. Şu an için evet sorun yok ama 1-2 sene sonra yine sorun olmayacağı hissini vermiyor bana bilgisayar.

ASUS’un kendi sitesinde yapılan açıklama. 9300H için geçerli ama 9750H’ta da fark olacağını düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda macun değişimi + fan temizliği yapıldığı sürece bir sıkıntı olmayacaktır. MSI, ASUS gibi büyük firmalar salak değil eğer sıcaklıktan kaynaklı bir sıkıntı olsaydı işlemci hızını otomatik olarak düşürürdü zaten ve fps kaybı yaşanılırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…