Asus G550JK Mac OS X 10.10 Klavye ve Mouse Çalışmama Sorunu

Tinúviel

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar;

Çoğunluğunda Technopat'ın rehberlerini kullanarak yeni laptop'ıma OS X 10.10'u kurmayı başardım. Bayağı bir deneme yanılma süreci oldu. En son yaptığım haliyle "safe mode" seçersem hem kurulum hem de kurulmuş OS boot ediyor.

Dediğim gibi deneme yanılma sonucunda sistemi kurdum. Kullanıcı adı parola oluşturma ekranı önüme geldiğinde notebookun klavye ve mouseu çalışmıyor, diğer kurulum sorunlarına bir şekilde çözüm bulsam da burada takıldım ve konu açmak durumunda kaldım.

Umarım hızlı bir cevap alabilirim zira tüm emek öylece duruyor şu anda OS'yi kurup klavyeden sorun çıkması can sıkıcı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında klavyede sorun yok ps/2 yüklü değil sorununuz bundan kaynaklı.
İsterseniz USB bir klavye ile kurulumu bitirip Mulibeast içerisinden Voodoo PS/2 kextini yükleyebilir dilerseniz Voodo PS/2 kextini kurulum usbnize entegre ederek sıfırdan kurulum yapabilirsiniz.

Arkadaşlar kurulumu biraz zor da olsa sorunsuz yaptım. Şu anda wifi dışında kusursuz çalışıyor diyebilirim, sistem için şimdi sormak istediğim bazı ince ayarlar var;

Windows üzerinde Aida'dan baktım touchpad'im için Asus Touchpad yazıyor şu anda OS X üzerinde touchpad hızı çok yavaş ayarlardaki hız ayarı etki etmiyor ve basit komutlar çalışmıyor örneğin iki kez dokunmada çift tıklamayı algılamıyor.

Bir de sistemdeki GTX850M den faydalanabilir miyim acaba? Ekran kartını sorunsuz kurbilir miyiz ya da kursak entegre GPU ile dönüşümlü çalışırlar mı batarya tasarrufu için?

Daha kısaca şunu söyleyeyim genel ayarları yapılmış bir Hackintosh hangi ince ayarları ister? @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selamlar,

Çoğunluğunda Technopat'ın rehberlerini kullanarak yeni laptop'ıma OS X 10.10'u kurmayı başardım.Baya bir deneme yanılma süreci oldu en son yaptığım haliyle "safe mode" seçersem hem kurulum hemde kurulmuş OS boot ediyor.

Dediğim gibi deneme yanılma sonucunda sistemi kurdum kullanıcı adı parola oluşturma ekranı önüme geldiğinde notebookun klavye ve mouse u çalışmıyor diğer kurulum sorunlarına bir şekilde çözüm bulsamda burada takıldım ve konu açmak durumunda kaldım.

Umarım hızlı bir cevap alabilirim zira tüm emek öylece duruyor şu anda OS'yi kurup klavyeden sorun çıkması can sıkıcı.
Hocam sorunu nasıl çözdünüz acaba ? Ben de de aynı bilgisayar ve aynı sorun var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı