Asus G551VW'a GTX 1050 Ti Takmak

Jus7ic3

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Asus marka Republic of gamers serisi GTX 960 ekran kartına sahip PC kullanıyorum. Yurtdışından almıştım. Bazı oyunlar da ultra grafik performansı alamaz oldum. Mesela Rise of tomb raider. Bu sebeple GTX 1050 TI model ekran kartı ile değiştirmek istiyorum. Sizce Notebookum buna uyumlu mu? Bir de bunu nasıl yapabilirim? Bilgisayar servislerine mi gitmem lazım?

Notebook modelim link: Asus G551VW
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslına bakarsanız GTX 960'dan GTX 1050 Ti'a geçmenize gerek yok. Bildiğim kadarıyla da özel laptoplar hariç Ekran kartı değişimi yapılamıyor. Şunuda belirteyim ki aklınızda bir soru kalmasın GTX 1050 Ti'da Rise of Tomb Raider'ı ultra ayarlarda oynatamıyor sebebi ise VRAM yetersizliği. Malesef Rise of Tomb Raider 4 Gb VRAM'den fazlası istiyor.

Normalde 30 FPS vermesi lazım high ayarlarda. Arka planda çalışan uygulamalarınızı kontrol edin. Virüs taraması yapın veya en sağlamı format atın. Temizliğini ve termal macununu yapın.

GTX 960 ile 1050 Ti arasında uçurum farklar yok. Geçmeye kesinlikle değmez. Sorun başka bir şeyden kaynaklanıyordur.
Bu iki karttan biri Ultra diğeri High açacak kadar fark yok.

Uçurum yok diyenler laptop olduğuna bakmamış galiba. GTX 960M ile GTX1050Ti arasında uçurum var lakin laptopunuzun ekran kartı lehimli yani değiştirilemez.
Orada GTX 960 yazıyordu. Notebook olduğu gözümden kaçmış.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı