Asus G75 için mac hazırlığı

Yer
Adalar
Herkese Selamlar;

Daha Önce rehberlerinize aşına olarak önce Mac'i sonra Win8 kurduğunuzu gördüm. Ancak bende durum farklı hali hazırda win8 yüklü geliyor ve SDD iki patrisyona bölüntülenmiş yanında bir de iki patrisyon HDD bulunuyor. Recovery kısmıda bir yerlerde duruyor ancak hangisinde incelemedim henüz.

Düz mantıkla direk mac denemesini sabit diske yaparsam windowsun etkilenmeyeceğinden eminim.

Yine de Macosx'te SSD de barınsın istersem Win8 açılışını etkilemeden nasıl kurabilirim? Elimde win8 diski yok, olması gerekir mi? Maci ikinci parta kurarsam ki orası biraz fazla büyük mac için, disk yönetiminden küçültüp yer açma işlemi diski dinami diske dönüştürebileceğinden riskli geliyor win8 açısından sizce dual boota değe mi yoksa sabit diskte 1oo küsür okuma değerleri gösterebildiği için onu kullanmak ve sistem açılışından elle boot etmek mi daha mantıklı dersiniz.

Teşekkürler Kolay Gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOSX Hackintosh kurmak isteyenlerin dikkatine;

1. Daha önce MacOSX sistemi kullandınız mı?
2. Hangi sürümü kullandınız ve ne kadar süre?
3. MacOSX sistemi hiçbir zaman orjinal Mac gibi çalışmaz her hangi bir update yada upgrade sonrası sistem problem çıkarabilir.
4. MacOSX, Windows yada Linux gibi kur-çalışsın mantığıyla çalışmaz, çok nazlı bir sistemdir.
5. Yeterince sabırlı ve araştırmacı bir ruha sahip misiniz? Çünkü çok kısa sürede sıkılabilirsiniz.
6. Sadece deneme amaçlı kurmak isterseniz WMVARE virtualbox ile Sanal olarak kurulum yapın.
7. MacOSX düzgün kurulduğu takdirde bağımlılık yaratabilir.

1 ve 2. Maddeler size uygun değilse, 6. Maddeyi uygulayın.
Artık MacOSX sistemine Hackintosh kurulumuna geçebilirsiniz.
Unutmayın bir arkadaşınız makinesine, tek seferde kurabilirken siz 15 seferde kuramayabilirsiniz.

Son dipnot Macosx gönül işidir. İatkos, Hazard, Tonymacx86, OSx86 Project ve InsanelyMac ailesine teşekkürler.

Core2Quad sistemimde kullanıyorum, İllustrator ile çalışmalar yaparken mac te çalışmak istiyorum.
İlk deneyimi Wm ware üzerinde yaptım, Flashı orada düzenleyip fiziksele kurdum. Şuan için 3 farklı kurulum deneyimi edindim ve buna dizüstünü de katarak Mac Pro misali video kurgularını gerçekleştireceğim.
Bir taraftan MCSE eğitimi alıyorum sistemciyim, ve farklı işletim sistemlerine de aşina olmak istiyorum.
Performans olarak çeşitli benchmarklar yaptım windowstan %1 ila 3 düşük sadece grafik tarafında open GL sürümü farkından ötürü işlemci veriminde fark çok az. Hız aşırtma kararlılığıda en iyi macte test ediliyor mac olmadık yerlerde donduğunda bir sorun olduğunu anlıyıp deney ve müdahale ediyorum. Keyif verici bir yerde

Şu ara ML3U indirmekteyim, Tüm emeği geçen gerek kext ve 3.parti yazılımcılara bende Teşekkür ederim.

Son olarak daha önce komutlarla NTFS dizinlere dosya yazabilme durumu ML sürümlerde de geçerlimi, dosya kopyalamak istediğim NTFS diskleri elle eklemek istiyorum da?

NTFS'yi gösteremezsin... Sadece Macosx yada Hackintosh üzerinde Paralel Desktop, VMware Fusion yada CrossOver Mac kurarsan ikincil sistemi aynı anda sanal olarak çalıştırırsın...

Acronis 2013, winimagebackup, ve ghost yedekleriyle denemeler yaptım. En iyisi Mac'i HDD'ye taşımak oldu diğer türlü sonradan Windows kurmadıkça eski kurtarma bölümleriyle EFI'ler afallıyor Win açılırken reset atıyor. Ve bu arada Ghost32'nin efi desteği Acronis kadar yok. SDD de ufak bir FAT bölümü ile mac arası dosya alanı oluşturdum.

Kepler 670mx için gerekli yama ile sürücüler sanırım henüz yok, ses, batarya, bluetooth, USB'ler tamam. Klavye kısayolları çalışmıyor ses aç kapa ekran parlaklığı gibi, hatta ekran son gaz parlıyor göz yorucu bir durum. Clover yamasını duydunuz mu bunu kurmak için 8.4 de güncellemeliyim sanırım. VGA modunu full hd ye zorlamak için mevcut boot loadera multibeastten verdiğim komut aktif olmadı elle nereye yazmalıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…