maduvedu
Kilopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. ASUS G751jy laptopum var. Bu laptopta halihazırda 240 GB SATA SSD, 1TB HDD (CD-ROM'a adaptörle taktım) takılı. Şu anda bir tane 2.5 inç yuva boşta. Fazladan bir tane 2TB SSD takayım dedim fakat 2000TL civarına 2TB 2.5 inç SSD yok. İnternette gezerken https://www.hepsiburada.com/leven-2-tb-3500mb-s-3000mb-s-nvme-pcie-m-2-ssd-p-HBCV00000SOG73 buldum 2 TB NVMe SSD. İşin ilginç yanı laptop NVMe destekliyor. PCI-e 2 hızında destekliyor en azından. Daha önce 512 GB NVMe SSD almıştım ve denemiştim hatta BIOS hackleyip BIOS'a gerekli desteği kazandırarak takmıştım fakat çalışmamıştı. Bozuk olduğunu düşünüp iade ettim. Şimdi acaba benim uyguladığım hack işlemi mi geçerli olmadı mı yoksa SSD mi bozuktu tam emin değilim. Eğer bu işi başarabilirsem 2TB NVMe SSD takabiliyor olacağım. Siz neyi tavsiye edersiniz? Bu konuda deneyimli olanlar var mı? Ödünç M.2 SSD falan mı bulsam bir yerlerden denemelik. NVMe'yi alıp yine olmazsa iade süreci vb. sancılı biliyorsunuz. Çok kararsız kaldım.
Bu bilgisayarın BIOS'unu nasıl NVMe SSD'ye uyumlu hale getirildiğini anlatan konu ROG G751-JY BIOS 211 NVMe Upgrade Guide Step by Step
Örnek fotoğraf.
Bu bilgisayarın BIOS'unu nasıl NVMe SSD'ye uyumlu hale getirildiğini anlatan konu ROG G751-JY BIOS 211 NVMe Upgrade Guide Step by Step
Örnek fotoğraf.
Son düzenleyen: Moderatör: