GT 1030 iyi kötü CS:GO oynatıyordu hocam fakat CS2'yi kurtarmaz maalesef. Assassin's Creed veya hikayeli oyunların da çok eski olanlarını ancak açabilir diye düşünüyorum o da şüpheli.
Bende genellikle hikayeli oyunlar oynuyorum. GTX 1660 Ti var, iyi kötü grafik falan düşürerek oynatıyor fakat artık bu kartın da günümüz için yetersiz kaldığını söyleyebilirim,
Tabii sistemi toplamak veya geliştirmekte bütçe meselesi olduğu için bir şey de diyemiyorum.
Mümkünse bütçe arttırın veya arkadaşların söylediği gibi en düşük 1660 Super tarzı bir karta yönelmenizi öneririm, fakat söylediğim gibi bir 1660 Ti kullanıcı olarak bu kartların bile günümüzde artık yetersiz kaldığını söyleyebilirim.
En azından CS2, Valorant tarzı FPS rekabetçi oyunlar da 150 FPS değerlerini görüyor düşük grafikler de, hikayeli oyunlar da günümüz oyunlarından bir şey beklemeyin fakat 2020 ve öncesi oyunlarını grafik ayarlarıyla biraz uğraşarak 60 FPS civarlarına getirebilirsiniz. Tabii ki işlemci ve bellekte önemli bu konuda.
Not: Ekran kartı almadan önce sistemin diğer parçaları da önemli bu konuda, darboğaz yapmaması ve sistemle uyumlu olması gibi. Bu yüzden alım yapmadan önce bunları da araştırmanızı öneririm.