Teşekkür ederim, bütçem maksimum 7700 TL. Şunu da sormak isterim 1070 ile 1060 ekran kartı benim bilgisayarı eh işte diyecek ayarlarda kullanmamı ne kadar süre değiştirir?Genel model karşılaştırmak yerine, belli bir bütçe belirtin. O bütçe aralığında farklı markalardan, oyun için en uygun olan modelleri önerelim.
Başlıkta belirttiğiniz modeller bayağı bütçenizin yukarısında. Asus ve MSI modelleri genelde daha pahalı olur. Ben fiyat/performans olarak Monster öneririm. 7700 TL'ye Asus ve MSI tarafından GTX 1060 modelleri mevcut iken Monster'dan GTX 1070 tabanlı bir laptop alabilirsiniz. 1060 ile 1070 arasındaki fark da az değil. Sizi uzun bir süre idare eder bu kartlar.
Tulpar T5 V16.1.1 15.6" Gaming Laptop
Konuda belirtilen gibi yeni nesil işlemcili laptopları da bekleyebilirsiniz. Ama öncelikle şu ürüne göz atın.
Dell ve HP genel olarak iş konusunda kullanılıyor. MSI tam bir oyun bilgisayarı yapıyor, iş istasyonları hariç.Üstadlardan pek ses çıkmadı ama, her teknoloji mağazasında sorduğum bir soru var, farklı markaların aynı özelliklerde ki ürünlerini kıyaslarsak hangisini tercih etmeliyiz? Fakat ne yazık ki Türkiye'deki teknoloji mağaza çalışanları pek bir şey bilmiyor, biraz anlayan bir kişiye rastladım şuana kadar. Mesela oyunu ele alırsak, Asus Rog mu, MSI Gaming Series mi, HP Omen mi, Lenova Legion mu? Hangisi hangi konuda üstün? Veya iş konusunda hangi marka teknolojik anlamda diğerlerinden daha önde?
Dell ve HP genel olarak iş konusunda kullanılıyor. MSI tam bir oyun bilgisayarı yapıyor, iş istasyonları hariç.
Asus ve Lenovo bunların tam ortasında. Tecrübelerim MSI'ın en iyi oyuncu PC'si yaptığı yönünde. Asus ve Lenovo bunların tam ortasında. Dell ve Acer'in yeni Gaming serileri de gayet güzel performans veriyor.
Ancak MSI gibi kendini göstermiş bir marka var iken, diğer markalara yönelmemek gerektiği kanısındayım.
MSI daha üst seviyede alınabilir bir PC.
Örneğin 4000 TL bir bütçe ile MSI önermem kesinlikle. Önerim Lenovo ve DELL olacaktır. Bu fiyat arttıkça işine içine Asus da giriyor. Ancak daha üst seviyelerde dediğim gibi MSI her zaman önde.
Bu kısmı anlamadım, bunu performans anlamında mı söylüyorsun yoksa soğutma anlamında mı?GS serisi ise GT serisine denk gibi diyebiliriz,
GS serisi GT serisinin inceltilmişidir. Yani GT serisinin Ultrabook versiyonu olarak görebiliriz gibi. Bakın şöyle örnek göstereyim, resimdeki sıralamaya göre;Bu kısmı anlamadım, bunu performans anlamında mı söylüyorsun yoksa soğutma anlamında mı?