ASUS GL553V fanı çalışmıyor

erensipahi

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Bugün kardeşimle League of Legends oynuyorduk ve laptopta birden bire ani FPS düşüşleri ve donmalar başladı daha sonra fark ettik ki laptopun fanı çalışmayı durdurmuş ve bilgisayar ateş gibi yanıyor. Bende laptopun içerisini açıp fanda bir pislik olup olmadığına baktım fakat her şey yolunda gözüküyor fan tertemiz ve elimle çevirince çok rahat dönüyor fakat bilgisayarı çalıştırdığımda vs hiç tepki vermiyor. BIOS ekranına girdiğimde CPU fan N/A olarak gözüküyor eskiden RPM olarak devrini gösterirdi şimdi onu da göremiyoruz. Problem nereden kaynaklanıyor olabilir laptop açılıyor masaüstü ve internette sorunsuz dolaşabiliyorum. Laptopun modeli ASUS GL553V rebuplic of gamers 1050 ekran kartlı modeli. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Garantisi de bitmiş durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanın kablosunu söktüm temizledim güzelce taktım ama değişen birşey yok.
Hocam fanı yağlayın. Bir ihtimal çözülür diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hiç çalışmıyorsa yağlama felan işe yaramaz.Farklı bir fan takıp çalışıyor mu diye denemeniz lazım.

Başka bir laptopun fanını taktım soketi aynı olan oda çalışmadı malesef sorun başka bir yerde anladığım kadarıyla fan sağlam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…