ASUS GL553VE BIOS'ta Tools sekmesi yok

Sahan1907

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese.
ASUS GL553VE laptop modeli bulunmakta. İçerisinde GTX 1050 Ti 2 GB'lık modeli var. Oyunlarda beklenmeyen şekilde ani donmalar yaşanıyor. 5 saniyede bir 1-2 saniyelik donmalar meydana geliyor. i5-7300HQ ve 16 GB RAM mevcut. İnternetten baktıgım FPS tesleri ile alakası yok. Zaten tam akıcı olacakken 60+FPS üzerine çıkıyor ve birden donma giriyor ve bu hep periyodik olarak devam ediyor. Bütün sürücüleri güncelledim, güncel olmayan bir şey yok sürücü bakımından ama BIOS hariç, en sonunda BIOS'u güncellemeyi deneyeceğim fakat şöyle bir sıkıntı var ki BIOS bölümünde advanced mod kısmında tools sekmesi yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ani donmaların nedeni thermal thottling. Cihaz belli bir sıcaklığa ulaştığı zaman üzerine çıkmamak adına CPU saatini anlık olarak düşürük geri çıkarıyor, bu da ani FPS düşüşlerine sebep oluyor.

Windows ayarlarından en yüksek CPU kullanımını %99 olarak ayarlarsanız Turbo modu devre dışı bırakıp droplardan büyük oranda arınırsınız. Cihaz bakımını yapmak da önemli tabii.

FX553VE kullanıyorum (Cihazınızla aynı anakarta sahip.) ve işlemci Turbo modunu kapalı tutarak, termal macun yerine sıvı metal sürerek, düzenli bakımlarını/temizliğini yaparak cihazdan alabileceğim en iyi performansı ve verimi alıyorum, ani droplar da girmiyor.

Hocam dediğinizde haklısınız deniyeceğim ancak bios ile ilgili deyindiğim konu hakkında bilginiz mevcut mu?
Hocam bir de bahsettiğiniz cpu kullanımını %99 olarak ayarlama ve turbo modunu kapatma için linkini atabileceğiniz bir rehber videosu var mı? yoksa siz adım adım yazabılır mısınız ?

Son düzenleme:
Hocam bir de bahsettiğiniz cpu kullanımını %99 olarak ayarlama ve turbo modunu kapatma için linkini atabileceğiniz bir rehber videosu var mı? yoksa siz adım adım yazabılır mısınız ?
%99 ayarladığınız zaman Turbo mod kapanıyor zaten. Normalde BIOS'tan kapatılıyor ancak BIOS'ta öyle bir seçenek olmadığı için böyle yapmak gerekiyor. Aynı işlevi görüyor, merak etmeyin.

Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir

Hocam tamamdır da bi kanalda sistem yapılandırmasına girip çekirdek sayısını 1 den 12 ye yani maksımum çekirdek sayısını kullandırtıyor sizce nasıl bir çözüm?

ancak bios ile ilgili deyindiğim konu hakkında bilginiz mevcut mu?
BIOS güncellemesini Advanced Mode'a girip Advanced sekmesindeki Ez Flash 3 ile yapıyorsunuz.
Hocam tamamdır da bi kanalda sistem yapılandırmasına girip çekirdek sayısını 1 den 12 ye yani maksımum çekirdek sayısını kullandırtıyor sizce nasıl bir çözüm?
Dropları çözeceğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…