Asus GL702VMK anlık CPU kullanımı düşme sorunu

Ogulcanahi

Hectopat
Daha fazla  
Asus GL702VMK kullanıcısıyım. Witcher 3 tarzı ağır yuk yaratan oyunlarda CPU kullanımım yuzde 75'lerden anlık olarak 20'lere kadar dusuyor. Bu da FPS'in bir anda yere cakılmasına yol açıyor. Degerleri MSI afterburner ile kontrol ettim. CPU sıcaklığı 85 derecelere kadar çıkıyor. Sorunun ısınmadan kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum ama çözemedim. Bazı forumlarda CPU undervolt ederek cozduklerini soyluyorlar ama garantisi devam eden bir urun oldugundan cesaret edemedim. Sizin bir cozum oneriniz var mi acaba? Yardimci olursaniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt yapılabilir garanti devre dışı kalıyor mu bilmiyorum ama aynı ürünü kullanıp ne kadar volt düşürdülerse siz de o kadar veya biraz daha az volt düşürerek deneyebilirsiniz fazla düşürünce zaten bildiğim kadarıyla mavi ekran hatası verip sıfırlanır. Onun dışında ThrottleStop programı açıp BD PROCHOT tiki varsa kaldırıp öyle oyun oynamayı deneyin bir de.

BD Prochot ne işe yarıyor acaba ? Bilgisayara zarar vermek istemiyorum :)

Sormayı unuttum , acaba termal macunu kurumuş olabilir mi pc yi alalı 1 sene kadar oluyor.
Olabilir. Kaliteli termal macun alıp yenileyebilirsiniz. Valla tam net bilmiyorum ama bende de buna benzer olay olunca tiki kaldırınca düzeliyordu. Yan etkisi yoktur.

Sorun kesin termal ısı kaynaklı kaliteli bir macun değiştir. Birde 1 sene olmuş ya sen değiştir yada bilmiyorsan bir bilgisayarcıya değiştirttir ama kaliteli macun sürsün.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı